Ardei umpluți de post – rețetă simplă și delicioasă
Ardei umpluți de post – o mâncare delicioasă, hrănitoare și sățioasă, potrivită în orice anotimp. Dacă vă plac ardeii umpluți, trebuie să încercați această rețetă de post.
În combinație cu roșiile, orezul capătă un gust delicios. Nu trebuie să folosiți măsuri exacte.

Ardei umpluti de post
Puteți folosi o umplutură simplă din orez, sau puteți adăuga și alte ingrediente proteice, precum ciuperci, soia texturată sau miez de nucă.
Ardei umpluți de post – rețetă
Ingrediente
• 10-11 ardei grași
• 1 ceașcă de orez (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• 2 morcovi mici
• 2 cepe mari
• 1 roșie mare
• 3-4 linguri de suc / sos de roșii
• 1 cutie de bulion, pastă de tomate sau roșii pasate
• 3-4 linguri de ulei
• sare și piper după gust
• pătrunjel și mărar, după gust
Mod de preparare
Cumpărați ardei grași drepți și potriviți ca mărime. Spălați-i și lăsați-i la înmuiat în apă cu bicarbonat pentru 10 minute. Acest pas este important pentru a reduce urmele de pesticide de la suprafața legumelor.
Clătiți ardeii și tăiați-le capacele. Scoateți cotoarele cu semințele și scuturați-i bine de apă. Spălați orezul și scurgeți-l de apă.
Dacă vreți un orez slab în carbohidrați și calorii, folosiți orez din Konjac.
Decojiți ceapa și morcovul. Spălați-le și tocați ceapa mărunt, iar morcovul dați-l prin răzătoarea cu găuri mici.
Puneți câteva linguri de ulei într-o crăticioară și puțină apă. Căliți ceapa până se face transparentă. Adăugați apoi morcovul și amestecați.
După câteva minute, adăugați orezul și o ceașcă de apă caldă. Amestecați bine. Căliți orezul până scade apa. Adăugați apoi sucul de roșii, sare și piper. Amestecați și stingeți focul. Puneți verdețurile tocate mărunt.
Lăsați orezul la răcorit, apoi puteți umple ardeii. Se umplu până sus și se acoperă cu un capac din roșii. Se taie roșia felii groase, care se pun deasupra ardeilor.

Ardei de post umpluti
Așazați ardeii în picioare într-o cratiță încăpătoare. Sprijiniți-i unii de alții, ca să stea drepți. Adăugați un amestec de apă și bulion, cât să acopere ardeii.
Puneți cratița în cuptor la foc potrivit. Lăsați ardeii umpluți în cuptor circa 45 de minute. Sunt gata când orezul a fiert și s-a înmuiat complet. Lăsați cratița în cuptorul stins încă 15-20 de minute.

Sarmale de post
Ardeii umpluți de post pot fi fierți și pe aragaz, la foc mic. Dacă vă rămâne umplutură de orez, puteți face câteva sarmale de post, cu frunză de vie sau cu frunze de varză.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Orez integral cu roșii și ardei – mâncare de post hrănitoare și sățioasă
Ardei trași la tigaie cu ceapă – garnitură delicioasă de legume
Dovlecei umpluți cu quinoa – rețetă pentru diabet, slăbit
Dovlecei umpluți cu miez de nucă și măsline
Sursă rețetă: Oana, Ardei umpluți, rețetă delicioasă de post, Bucătăraș: https://www.bucataras.ro/retete/ardei-umpluti-reteta-delicioasa-de-post-14201.html