Fursecuri de post din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Dacă ați ajuns pe această pagină pentru a vedea rețeta de fursecuri de post, cu siguranță vă veți bucura să descoperiți cât de puține ingrediente vă trebuie.

Sunt șanse mari de altfel să aveți deja ingredientele în casă.

Fursecuri de post din 3 ingrediente

Imagine sugestiva: Fursecuri de post din 3 ingrediente: Freepik.com

Aceste fursecuri de post se fac doar din 3 ingrediente. Nu conțin făină de niciun fel, nu conțin zahăr, nici ulei rafinat.

Sunt de post, adică fără lactate și ouă. Le pot consuma chiar și cei care au intoleranțe sau alergii alimentare.

Dacă nu tolerați arahidele sau untul de arahide, puteți folosi un alt tip de unt de nuci sau tahini (vi-l recomand pe acesta ecologic, fără gluten).

Fursecuri de post fără zahăr – rețetă

Ingrediente

– 120 g de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta la ofertă, fără ulei de palmier)
– 2 linguri de miere sau alt îndulcitor lichid
– 40 g de alune, nuci sau migdale mărunțite

Mod de preparare

Puneți untul de arahide într-un bol. Adăugați mierea sau îndulcitorul ales. Amestecați bine cu o spatulă, până la omogenizare. Puteți adăuga diverse arome, dacă vreți să modificați gustul, precum scorțișoară, vanilie, rom etc.

Dați amestecul la frigider pentru 30-60 de minute, să se întărească. În acest fel veți putea modela mai ușor fursecurile.

După ce compoziția a devenit fermă, luați câte o linguriță din ea și modelați-o sub forma unei bile. Aplatizați puțin biluțele, ca să arate ca niște fursecuri.

Biscuiti cu arahide fara zahar

Biscuiti cu arahide fara zahar

Tocați mărunt alunele, nucile sau migdalele. Dați fursecurile prin ele numai pe o parte, presându-le ușor. Așezați fursecurile în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt, cu partea cu alune deasupra.

Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pentru circa 6-8 minute. Nu le lăsați mai mult, deoarece se vor arde sau se vor usca prea tare.

Nu încercați să le scoateți din tavă cât sunt calde, deoarece sunt foarte fragile și se vor dezmembra. Lăsați-le să se răcească complet, apoi le puteți transfera pe un platou.

După răcire, aceste fursecuri capătă o textură crocantă, dar rămân ușor moi în interior. Păstrați-le într-o caserolă cu capac, în frigider. Consumați-le în termen de 7 zile.

Biscuiti fara gluten

Biscuiti fara gluten

Dacă ați făcut mai multe și vreți să le păstrați mai mult timp, puneți-le în congelator. Vor rezista până la o lună.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri de post fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri cu ciocolată cu ovăz și cocos, fără coacere – fără zahăr, făină de grâu, ulei
Fursecuri din ovăz și semințe de in – fără coacere, fără zahăr, fără ulei
Fursecuri de post fără zahăr și făină – făcute la rece din 3 ingrediente
Biscuiți cu cacao fără coacere, fără zahăr și gluten
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente

Sursă rețetă: Postres Saludables, Galletas perfectas con 3 ingredientes sin gluten, sin huevo, sin lacteos, sin harinas: https://www.youtube.com/watch?v=NwUvUZmzaSo&ab_channel=PostresSaludable

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.