Înghețată fără zahăr din ovăz și cacao – fără ouă și lactate

Dacă vă place terciul de ovăz sau dulciurile din ovăz, cu siguranță vă va încânta și această rețetă.

Vă propun o înghețată de casă din ovăz și ciocolată, care nu conține nici zahăr, nici ouă, nici lactate de vacă.

Inghetata fara zahar din ovaz si cacao

Imagine sugestiva: Inghetata fara zahar din ovaz si cacao

Vestea bună este că nu aveți nevoie de mașină de înghețată pentru a o prepara. Înghețata are o textură cremoasă și va fi un deliciu pentru toți din casă!

Înghețată din ovăz și ciocolată – rețetă

Ingrediente

– 50 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten, la ofertă)
– 12 curmale fără sâmburi (vi le recomand pe acestea la ofertă)
– 10 migdale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
– 360 ml de lapte vegetal
– 1 lingură de cacao (sau după gust)
– ½ linguriță de cafea instant (opțional)

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz, curmalele și migdalele în vasul blenderului (vă recomand un (blender de tip ninja).

Adăugați pudra de cacao și cafeaua (dacă vreți). Turnați peste ele laptele (încălzit puțin). Lăsați-le la înmuiat circa 2 ore (sau peste noapte).

Mixați apoi ingredientele până se transformă într-o compoziție lichidă fină, fără bucăți de fruct. Turnați compoziția într-o crăticioară și fierbeți la foc mic timp de 5 minute, sau până când se îngroașă.

Gustați și dacă nu este suficient de dulce, puteți adăuga puțin îndulcitor natural, precum stevia, green sugar sau eritritol.

Stingeți focul și lăsați-o la răcorit. Eu v-aș sugera să mai adăugați în ea migdale mărunțite sau chipsuri de ciocolată în compoziție, dacă vreți ca înghețata să aibă mai multă textură.

Mutați-o apoi într-o caserolă care va merge în congelator. Puneți o folie de plastic deasupra, care să vină direct în contact cu compoziția.

Dați-o în congelator și lăsați-o să stea 6-8 ore sau peste noapte. Înainte de a o servi, lăsați-o pe masă câteva minute, cât să se înmoaie puțin și să o puteți scoate cu o cupă.

Dacă faceți această înghețată pentru copii, excludeți cafeaua și înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă fără zahăr, ouă sau lactate, pe care vă recomand să le încercați:

Sursă rețetă: Eateriescrush, Healthy chocolate ice cream recipe: https://www.instagram.com/p/C7glgnfIS71/?e=50779c93-bad5-4692-b393-dd63912e5f3e&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.