Ciorbă de fasole verde și legume, de post

O ciorbă de fasole verde și legume este ideală pentru perioadele de post. Poate fi preparată cu diverse legume, în funcție de ce aveți prin frigider.

Unii pun țelină, alții cartofi. Se poate folosi fasole verde sau galbenă, proaspătă sau congelată.

Ciorba de fasole verde si legume de post

Ciorba de fasole verde si legume de post

Această ciorbă de fasole verde este deosebit de gustoasă și hrănitoare. Le va plăcea chiar și celor care nu se consideră mari fani ai ciorbelor sau supelor.

Ciorbă de fasole verde de post – rețetă

Ingrediente

  • 3 litri de apă
  • 200 g de fasole verde
  • 2 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras sau kapia
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 200 ml de borș acru
  • 1-2 linguri de zarzavat
  • ½ legătură de pătrunjel
  • 2-3 lingură de ulei
  • sare, piper, verdeață după gust

Mod de preparare

Pregătiți toate legumele. Curățați-le de coajă și spălați-le. Cartofii, morcovul și ardeiul se taie cubulețe.

Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit cu uleiul și 3 linguri de apă într-o crăticioară. Puneți capacul și lăsați ceapa pe foc până se înmoaie.

Adăugați apoi cubulețele de cartofi, morcov și ardei. Amestecați și adăugați fasolea verde. Dacă aceasta este lungă sau prea mare, se poate tăia bucăți mai mici.

Căliți toate legumele 3-5 minute, apoi adăugați apa și zarzavatul. Amestecați și puneți capacul.

Aduceți la punctul de fierbere, apoi dați focul la mic. Fierbeți ciorba până când furculița pătrunde ușor prin legume.

100 de retete bazate pe studii stiintifice carte

100 de retete bazate pe studii stiintifice carte

Cu 5 minute înainte de a opri focul se adaugă pasta de roșii (pe care ați diluat-o cu puțină ciorbă fierbinte). Puneți tot acum și borșul pe care l-ați încălzit înainte.

Ciorba de fasole verde de post

Ciorba de fasole verde de post

Amestecați și asezonați cu sare și condimente, după gust. După 5 minute, opriți focul. Presărați deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Lăsați ciorba de fasole verde să mai stea sub capac câteva minute, apoi o puteți servi.

Ciorba fasole verde

Ciorba fasole verde

Este ideală pentru zilele de post. Dar poate fi servită și cu puțină smântână sau cu iaurt, în afara posturilor.

Unora le place să facă ciorbă de fasole verde cu afumătură.

Ciorba de fasole verde - reteta

Ciorba de fasole verde – reteta

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de ciorbă de post, pe care vă recomand să le încercați:

Ciorbă țărănească de legume cu leuștean – detoxifiantă, anti-infecțioasă
Ciorbă de conopidă și legume – rețetă de post cu numeroase beneficii pentru sănătate
Ciorbă lipovenească din varză și sfeclă
Ciorbă de fasole verde și roșii

Sursă rețetă: Bucătăraș.ro, ciorbă de cartofi și fasole verde: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-si-fasole-verde-5612.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.