Supă rece de roșii cu pepene galben – rețetă din bucătăria spaniolă
Supa rece de roșii este o rețetă tradițională din bucătăria spaniolă. Se numește „Gazpacho” și poate fi preparată cu diferite legume (crude sau fierte).
În rândurile de mai jos vă propun o versiune ideală pentru zilele caniculare. Este vorba despre o supă de roșii cu pepene galben.
Pepenele îi dă o prospețime aparte și o aromă dulce subtilă. O combinație inedită, cu o savoare deosebită. Trebuie să o încerci vara aceasta!
Gazpacho poate fi făcută și cu alte fructe, precum căpșuni, pepene roșu sau piersici.
Puțini știu că aceasta este servită în Spania ca băutură, rareori ca supă. Unii preferă însă să o servească în boluri, cu diverse topping-uri.
Supa de roșii Gazpacho este potrivită ca aperitiv, un prânz sau ca o cină ușoară.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de supă rece, pe care vă recomand să le încercați:
Supa de roșii Salmorejo – o rețetă sănătoasă din Spania
Supă rece din avocado și spanac – fără foc
Supă rece din legume de vară
Supă-cremă din țelină și caju, fără foc – perfectă pentru o zi toridă de vară!
Supă rece de roșii cu pepene galben - rețetă
Ingrediente
- 4 roșii mari
- 1 pepene galben mediu
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oțet de mere
- 1 linguriță de sare
Ingrediente pentru decor / servire
- 1 castravete mic
- 1 ceapă mică roșie
Mod preparare rețetă
- Curățați pepenele galben de coajă și semințe. Tăiați pulpa cubulețe și puneți-o în vasul blenderului sau a unui robot cu lama S.
- Adăugați roșiile spălate și tăiate bucăți. Puneți tot acum și cățeii de usturoi. Mixați bine, până când rezultă o compoziție fină.
- În timp ce blenderul merge, turnați treptat uleiul și oțetul.
- Asezonați supa la final cu sare, piper și alte mirodenii preferate (busuioc, oregano, mentă etc.). Gustați dacă mai trebuie ceva.
- Dați supa în frigider. Trebuie să stea cel puțin jumătate de oră la rece înainte de a o servi