Hummus cu vinete, rețetă turcească – pastă de năut cu aromă de vară

Această rețetă de hummus cu vinete este inspirată din bucătăria turcească. Trebuie să o încercați, acum când vinetele sunt în sezon.

Dacă vă place salata de vinete, cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultat.

Hummus cu vinete reteta turceasca

Imagine sugestiva: Hummus cu vinete reteta turceasca

Acest hummus are o aromă specifică de legume de vară și poate fi servit ca aperitiv.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de hummus pe care vă recomand să le încercați:

Hummus din conopidă coaptă 
„Hummus” din avocado – rețetă de post
Hummus de ciocolată – un desert surprinzător de bun și sănătos!
Hummus cu pătrunjel (rețetă cu beneficii)

Hummus cu vinete

Hummus cu vinete - rețetă

Ingrediente
  

  • 2 vinete
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 bol mic de nuci
  • 1 bol mic de năut fiert
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare, chimen, piper măcinat, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați vinetele și roșia. Așezați-le în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Puneți alături ceapa și căpățâna de usturoi (cu tot cu coajă).
  • Dați tava în cuptor și coaceți legumele până se înmoaie complet.
  • După ce s-au răcorit puțin, curățați-le de coajă: vinetele, roșia și ceapa.
  • Puneți toate legumele coapte și decojite în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender. Căpățâna de usturoi se presează cu degetele pentru a ieși miezul din interior și se pune direct în robot.
  • Adăugați boabele fierte de năut, nucile, uleiul, sarea și condimentele dorite.
  • Mixați bine, până când rezultă o compoziție fină și omogenă.
  • Transferați pasta obținută pe un platou și stropiți-o cu încă puțin ulei. Presărați nuci și condimente deasupra.

Notă

Acest hummus cu vinete se servește la fel ca și hummus-ul clasic. Este foarte bun cu pâine prăjită sau lipie.
Îl puteți consuma la micul-dejun sau la orice masă a zilei. Este hrănitor și sățios. 
Rețeta de hummus poate fi diversificată adăugând diferite legume, inclusiv sfeclă roșie sau ardei copți. Veți obține nu doar culori diferite, ci și gusturi inedite. 
Sursă rețetă: Sunum Agaci: https://www.instagram.com/p/C87ZMmYNHEx/?e=591ccbe8-4f7a-4a0e-9429-82f8f6a81581&g=5
 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.