Hummus cu vinete, rețetă turcească – pastă de năut cu aromă de vară
Această rețetă de hummus cu vinete este inspirată din bucătăria turcească. Trebuie să o încercați, acum când vinetele sunt în sezon.
Dacă vă place salata de vinete, cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultat.
Acest hummus are o aromă specifică de legume de vară și poate fi servit ca aperitiv.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de hummus pe care vă recomand să le încercați:
Hummus din conopidă coaptă
„Hummus” din avocado – rețetă de post
Hummus de ciocolată – un desert surprinzător de bun și sănătos!
Hummus cu pătrunjel (rețetă cu beneficii)
Hummus cu vinete - rețetă
Ingrediente
- 2 vinete
- 1 roșie
- 1 ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- 1 bol mic de nuci
- 1 bol mic de năut fiert
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- sare, chimen, piper măcinat, după gust
Mod preparare rețetă
- Spălați vinetele și roșia. Așezați-le în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Puneți alături ceapa și căpățâna de usturoi (cu tot cu coajă).
- Dați tava în cuptor și coaceți legumele până se înmoaie complet.
- După ce s-au răcorit puțin, curățați-le de coajă: vinetele, roșia și ceapa.
- Puneți toate legumele coapte și decojite în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender. Căpățâna de usturoi se presează cu degetele pentru a ieși miezul din interior și se pune direct în robot.
- Adăugați boabele fierte de năut, nucile, uleiul, sarea și condimentele dorite.
- Mixați bine, până când rezultă o compoziție fină și omogenă.
- Transferați pasta obținută pe un platou și stropiți-o cu încă puțin ulei. Presărați nuci și condimente deasupra.