Roșii pane, un aperitiv plin de savoare – ai încercat vreodată?

Dovlecei pane cu siguranță ați mai gustat, dar pane de roșii…? Am văzut această rețetă la cineva pe Instagram și mi s-a părut fabuloasă!

O idee bună de pus în practică, mai ales acum, în plin sezon de roșii! 

Pane de rosii

Imagine sugestiva: Pane de rosii: Kamran Aydinov

Aceste roșii pane se fac în câteva minute. Pot consituit un mic-dejun rapid și gustos, sau chiar un prânz. Le puteți folosi și ca aperitiv la o masă cu invitați, sau ca gustare. 

Cu toții le vor îndrăgi, de la mic la mare. 

Au o textură crocantă la exterior, datorită pesmetului și sunt fragede în interior. Suculente, savuroase, pline de prospețime, cu o aromă specifică de legume de vară. 

Dacă aveți intoleranță la gluten sau nu puteți consuma cereale cu gluten, puteți folosi acest pesmet fără gluten (citiți eticheta) sau acesta, din 4 cereale fără gluten.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pane, pe care vă recomand să le încercați:

Pane de ciuperci pleurotus – fără făină, fără gluten
Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei
Vinete pane, de post – rețetă + beneficii
Urdă pane – un deliciu de la care nu te îngrași… mult!
Dovlecei pane de post, cu muștar și turmeric – rețetă

Rosii pane reteta

Roșii pane – rețetă

Dacă aveți roșii de sezon, dulci, cărnoase și mari, încercați această rețetă de roșii pane! Cu siguranță vor deveni un aperitiv favorit în casa voastră.

Ingrediente
  

  • 1 roșie mare (nu coaptă complet)
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de făină
  • 3-4 linguri de pesmet
  • sare, piper, condimente după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Bateți oul bine, într-un castron.
  • Puneți făina pe o farfurie, iar pesmetul pe o altă farfurie.
  • Spălați roșia și ștergeți-o cu un șervețel. Tăiați-o felii potrivit de groase.
  • Dați fiecare felie de roșie prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Procedați așa cu toate feliile de roșii.
  • Puneți puțin ulei într-o tigaie. Așezați feliile de roșii în tigaie și prăjiți-le la foc potrivit până se rumenesc pe o parte. Întoarceți-le cu o paletă și lăsați-le și pe partea cealaltă până se rumenește pesmetul.

Notă

Lăsați roșiile pane să se răcorească puțin înainte de a le servi. Sunt bune și calde și reci.
Le puteți consuma așa cum sunt, sau alături de o salată de verdețuri sau legume. Le puteți acompania de asemenea cu brânză, sosuri, spanac, broccoli, orez, piure, tocănițe sau alte preparate.
Sursă rețetă: Cucinammamaela, Cotolette di pomodoro super crocanti:  https://www.instagram.com/p/C9xOT_7Iavo/?e=afd4fac7-5d98-49e5-a911-f2f19524e452&g=5
 
 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.