Roșii pane, un aperitiv plin de savoare – ai încercat vreodată?
Dovlecei pane cu siguranță ați mai gustat, dar pane de roșii…? Am văzut această rețetă la cineva pe Instagram și mi s-a părut fabuloasă!
O idee bună de pus în practică, mai ales acum, în plin sezon de roșii!
Aceste roșii pane se fac în câteva minute. Pot consituit un mic-dejun rapid și gustos, sau chiar un prânz. Le puteți folosi și ca aperitiv la o masă cu invitați, sau ca gustare.
Cu toții le vor îndrăgi, de la mic la mare.
Au o textură crocantă la exterior, datorită pesmetului și sunt fragede în interior. Suculente, savuroase, pline de prospețime, cu o aromă specifică de legume de vară.
Dacă aveți intoleranță la gluten sau nu puteți consuma cereale cu gluten, puteți folosi acest pesmet fără gluten (citiți eticheta) sau acesta, din 4 cereale fără gluten.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pane, pe care vă recomand să le încercați:
Pane de ciuperci pleurotus – fără făină, fără gluten
Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei
Vinete pane, de post – rețetă + beneficii
Urdă pane – un deliciu de la care nu te îngrași… mult!
Dovlecei pane de post, cu muștar și turmeric – rețetă
Roșii pane – rețetă
Ingrediente
- 1 roșie mare (nu coaptă complet)
- 1 ou
- 3-4 linguri de făină
- 3-4 linguri de pesmet
- sare, piper, condimente după gust
Mod preparare rețetă
- Bateți oul bine, într-un castron.
- Puneți făina pe o farfurie, iar pesmetul pe o altă farfurie.
- Spălați roșia și ștergeți-o cu un șervețel. Tăiați-o felii potrivit de groase.
- Dați fiecare felie de roșie prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Procedați așa cu toate feliile de roșii.
- Puneți puțin ulei într-o tigaie. Așezați feliile de roșii în tigaie și prăjiți-le la foc potrivit până se rumenesc pe o parte. Întoarceți-le cu o paletă și lăsați-le și pe partea cealaltă până se rumenește pesmetul.