Sorbet de fructe de pădure pe băț – mai răcoritor decât înghețata și fără extra calorii!

Dacă vrei ceva care te răcorește pe loc, încearcă un sorbet de fructe, pe băț! Se prepară foarte repede și ușor, din ingrediente minime. Rețeta de mai jos conține doar 4 ingrediente!

Consider sorbetul o alternativă dietetică și naturală la înghețată. Nu are adaos de zahăr și extra caloriile cu care înghețata clasică vine la pachet.

Sorbet de fructe de padure pe bat, fara zahar

Sorbet de fructe de padure pe bat, fara zahar

Mai mult decât atât, un sorbet de fructe poate fi servit de oricine, chiar și de cei care au intoleranță la lactoză sau intoleranță la ouă.

Sorbet de fructe, mai bun decât înghețata

Se prepară doar din fructe și un îndulcitor natural, precum miere, sirop de curmale, sirop de agave, sirop de arțar sau alt sirop natural.

Când mănânci un sorbet de fructe ai o senzație rapidă de răcorire, hidratare, dar și de hrănire.

Fructele sunt pline de vitamine, antioxidanți și fibre. O tratație deopotrivă delicioasă și nutritivă.

Puteți folosi un amestec de fructe de pădure, sau un singur tip (ex. afine, zmeură, coacăze, căpșuni, dude). Acestea pot fi proaspete sau congelate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de sorbet de fructe, fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Sorbet de pepene verde fără zahăr – desertul ideal de vară
Sorbet răcoritor de caise – rețetă
Sorbet răcoritor de pepene galben și miere
Sorbet răcoritor din piersici și busuioc

Dacă vă interesează mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea Spune Nu Zahărului.

Sorbet de fructe pe bat

Sorbet de fructe de pădure pe băț

Ieftin, rapid, fără calorii în plus, acest sorbet de fructe de pădure te va răcori instant! Este mai bun decât înghețata.

Ingrediente
  

  • 300 g de fructe de pădure
  • 250 ml de suc de portocale
  • 1 lămâie mare
  • 30 ml de miere (sirop de arțar sau agave, sau alt îndulcitor)

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți fructele în vasul unui robot de bucătărie sau într-un blender. Adăugați sucul proaspăt stors de la lămâie și portocală. Puneți mierea sau îndulcitorul pe care îl preferați.
  • Mixați bine ingredientele, până se transformă într-o compoziție fină.
  • Strecurați amestecul printr-o sită pentru a îndepărta semințele mici (care ar putea fi în zmeură), dacă vă deranjează sau dacă aveți probleme cu dinții. Nu este obligatoriu acest pas.
  • Turnați sucul rezultat în forme de înghețată pe băț și băgați-le în congelator.
  • Lăsați înghețatele să stea în congelator cel puțin 6 ore, dar de preferat peste noapte. Sunt gata când au devenit complet înghețate.
  • Pentru a elibera sorbetul din forme, scufundați formele (nu și înghețata) în apă caldă pentru câteva secunde. În acest fel vor ieși mai ușor.

Notă

Sorbetul din fructe de pădure poate fi servit imediat. Dacă vă rămâne, păstrați-l în congelator și scoateți la nevoie câte o porție.
Dacă nu vă place ideea unui sorbet de fructe de pădure, puteți opta pentru alt tip de fructe.
Foarte reușite sunt rețetele de sorbet de fructe cu pulpa moale și cremoasă, precum piersici, banane, nectarine, prune, caise, pepene galben. 
Sursă rețetă: Annie, Mixed berries popsicles (no added sugar), Happy Vegannie: https://happyvegannie.com/mixed-berry-popsicles/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.