Înghețată de kiwi și mentă, fără zahăr, ouă, lactate – slabă în grăsimi, aromă răcoritoare cuceritoare

Această înghețată de kiwi și mentă nu conține lactate, ouă sau zahăr. Este slabă în grăsimi și adecvată pentru cei care țin cură de slăbire.

Poate fi consumată și de persoanele cu intoleranță la lactoză sau ou, precum și de cei care urmează o dietă vegană sau țin post. Practic, conține doar fructe. 

Inghetata kiwi si menta

Imagine sugestiva: Inghetata kiwi si menta

Un alt avantaj al acestei rețete este că aveți nevoie de o mașină de făcut înghețată pentru a o prepara. Vă trebuie doar un robot de bucătărie sau un blender. Totul este gata în câteva minute.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Înghețată cu afine – fără zahăr, lactate, ouă!
Înghețată naturală cu caise – fără zahăr și grăsimi
Înghețată răcoritoare de lămâie – doar 3 ingrediente, fără zahăr și lactate
Înghețată de cacao fără zahăr și lactate – rețetă de post

În cazul în care înghețata nu este suficient de dulce, puteți folosi puțin îndulcitor natural, precum xylitol sau puțină stevia

Dacă vă interesează mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea „Spune Nu Zahărului„.

Inghetata kiwi fara zahar

Înghețată de kiwi și mentă, fără zahăr

Ingrediente
  

  • 1 banană
  • 1 kiwi
  • 1/2 avocado
  • 1 mână de mentă proaspătă

Mod preparare rețetă
 

  • Toate fructele decojite se taie cuburi și se pun într-o pungă, în congelator. Se lasă 4 ore sau peste noapte. Trebuie să înghețe complet.
  • Pasați menta cu blenderul vertical sau mărunțiți-o în robot. Puneți-o apoi într-un tifon și stoarceți bine, pentru a extrage sucul.
  • Puneți bucățile de fructe congelate în vasul robotului cu lama S. Adăugați peste ele sucul de mentă și mixați bine. Fructele înghețate trebuie să se transforme într-o pastă cremoasă.
  • Gustați dacă este suficient de dulce, dacă nu, adăugați puțină stevia sau alt îndulcitor natural.

Notă

Înghețata de kiwi și mentă se servește imediat. Dacă vă rămâne, o puteți păstra în congelator. Când o scoateți, va trebui să repetați procesul de mixare în blender, pentru a o obține o înghețată cremoasă.
Sursă rețetă: Schenlle Rezepte, Înghețată fără zahăr, fără smântână, fără lapte: https://www.youtube.com/watch?v=KmFhUY5jycs&ab_channel=SchnelleRezepte

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.