Bomboane din pepene galben – desert la rece, fără zahăr, ulei, lactate
Sezonul de pepene galben nu trebuie să treacă pe lângă noi fără să profităm din plin de acest fruct delicios! Este suculent, răcoritor și consistent.
În ciuda faptului că este foarte dulce și gustos, are doar 33 de kilocalorii per suta de grame, ceea ce îl face un aliment ideal pentru cura de slăbire.
Pepenele galben este minunat ca atare, tăiat cubulețe și mâncat la desert sau ca gustare între mese. Unii îl consumă la masa de dimineața, având un mic-dejun bazat pe fructe.
Din el putem obține și un nectar delicios, dacă îl dăm în blender cu banană și eventual ceva verdețuri, precum spanac sau morcov. Eu am făcut niște bomboane cu pepene galben, un desert fără foc. Vă las rețeta mai jos.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu pepene galben, pe care vă recomand să le încercați:
Cum să faci lapte din semințe de pepene galben
Cremă de post din cocos și pepene galben, fără zahăr – pentru torturi și prăjituri
Cremă de pepene galben și piersici – fără zahăr, fără calorii
Sorbet răcoritor de pepene galben și miere
Bomboane din pepene și ovăz
Ingrediente
- 200 g de pulpă de pepene galben
- 1 banană
- 300 g de fulgi de ovăz
- 70 g de fulgi de cocos
Ingrediente opționale
- 1 linguriță de tahini (opțional)
- 1 linguriță de semințe de in măcinate
- 1 lingură de miere
Mod preparare rețetă
- Decoji banana și rupeți-o bucăți. Puneți-o într-un bol adânc. Adăugați peste ea pulpa de pepene tăiată cuburi. Cu un blender manual, pasați cele două fructe până se fac pastă.
- Adăugați fulgii de ovăz și fulgii de cocos și amestecați bine. Eu am pus și ingredientele opționale. Gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, adăugați puțină miere, stevia sau alt îndulcitor acceptabil în dieta voastră.
- Lăsați compoziția să stea câteva minute la frigider, pentru ca fulgii de ovăz și cei de cocos să absoarbă lichidul și să formeze o masă groasă. În cazul în care compoziția nu s-a întărit, mai puteți adăuga ovăz sau cocos.
- Modelați compoziția sub forma unor bile sau bomboane, de mărimea dorită. Dați-le prin fulgi de cocos și apoi băgați-le în frigider, într-un recipient cu capac (bol sau caserolă).
- Lăsați bomboanele să stea la rece câteva ore, apoi pot fi servite.