Pate fin de năut cu pătrunjel și usturoi – mai rapid decât rețeta clasică
Acest pate de năut se prepară mult mai repede decât hummus-ul, obținut din boabe de năut, care trebuie înmuiate și fierte îndelungat.
Secretul este să folosiți făină de năut, care se poate procura de la magazinele naturiste sau din mediul online. Este o făină foarte versatilă și utilă în rețete.
Leagă bine compozițiile și nu conține gluten. În plus, are o culoare aurie deosebit de frumoasă.
Cuprins
Rețete cu făină de năut
Pe site-ul nostru puteți găsi diverse rețete cu făină de năut, pe care vă recomand să le încercați:
Omletă fără ouă, din făină de năut și roșii (omletă vegană)
Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten
Pâine din făină de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Pate de năut cu pătrunjel și usturoi - rețetă
Ingrediente
- 100 g de făină de năut
- 300 ml de apă (pentru fiert)
- 100 ml de apă rece (necesare după fierbere)
- 50 ml de ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 ceapă mică
- 1 ardei kapia mic
- 1 linguriță de usturoi granulat
- 1/2 linguriță de curry
- sare, piper, după gust
Mod preparare rețetă
- Puneți făina de năut într-o crăticioară cu pereții groși. Adăugați apa, sarea, curry și amestecați bine cu un tel, până dispar cocoloașele.
- Așezați vasul pe aragaz la foc potrivit. Amestecați constant, până când făina de năut se îngroașă și se face ca un piure.
- Lăsați să fiarbă 10 minute la foc mic, amestecând des.
- După 10 minute de fierbere trebuie să aveți o pastă groasă. Aceasta se transferă într-un bol și se lasă la răcorit.
- Între timp, pregătiți celelalte ingrediente. Spălați pătrunjelul, ardeiul și ceapa și tocați-le mărunt.
- În pasta de năut răcorită se adaugă treptat apa rece și se pasează cu blenderul manual. Trebuie să rezulte o cremă fină, mai subțire decât era la început.
- La final se pune uleiul și se omogenizează tot cu blenderul.
- Adăugați legumele tăiate și amestecați. Gustați dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente.
- Transferați pateul într-o caserolă sau în forma dorită. Nivelați și dați la frigider. Pateul se lasă la rece peste noapte.
- A doua zi poate fi consumat. Se întinde pe pâine, pe crackers sau pe bucăți de legume crude.