Budincă de ciocolată din 3 ingrediente – fără gelatină, amidon, zahăr și grăsimi

Acesta este probabil cel mai simplu desert pe care îl puteți face în casă pentru a vă astâmpăra pe moment pofta de dulce.

Rețeta de budincă de ciocolată prezentată mai jos se prepară doar din trei ingrediente naturale! 

Budinca de ciocolata din 3 ingrediente - fara amidon, gelatina, zahar sau grasimi

Imagine cu titlu sugestiv: Budinca de ciocolata

Nu conține ciocolată, lactate, ouă, gelatină, amidon sau alți agenți de îngroșare. Nu are nici măcar zahăr, ulei sau grăsimi.

Budinca rezultată este dulce în mod natural, cremoasă și foarte fină. O pot consuma adulții și copiii, deopotrivă.

Este potrivită pentru persoanele care au diferite intoleranțe alimentare sau alergii. Poate fi inclusă chiar și în curele de slăbire, având mult mai puține calorii decât budincile clasice.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de budincă fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Budincă de banană – desert vegan din bucătăria indiană
Budincă din semințe de chia cu fructe – desert răcoritor și hrănitor, fără zahăr
Budincă de ciocolată din amarant – fără zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate
Budincă de hrișcă, fără zahăr, gluten, lactate – mai sănătoasă decât terciul de ovăz

Budincă de ciocolată din 3 ingrediente - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 5 banane
  • 2 linguri de pudră de cacao (sau de roșcove)
  • 200 ml de apă sau lapte vegetal

Mod preparare rețetă
 

  • Decojiți bananele și tăiați-le bucăți. Este indicat să vă spălați pe mâini după ce manevrați cojile, deoarece acestea pot conține pesticide (evitați să atingeți pulpa cu mâinile nespălate).
  • Puneți bucățile de banane în vasul blenderului. Adăugați pudra de cacao și apa sau laptele.
  • Mixați câteva secunde, până când bananele se pulverizează complet. Trebuie să rezulte o compoziție fină și cremoasă, ca o smântână.
  • Turnați compoziția într-o crăticioară și puneți-o pe aragaz, la foc mic.
  • Amestecați continuu, până se îngroașă ca o budincă. Poate dura 2-5 minute. Când începe să facă bule mari, este gata.
  • Transferați budinca într-un vas (preferabil din sticlă sau ceramică). Evitați să puneți preparatele fierbinți în recipiente din plastic sau metal.
  • După ce budinca a ajuns la temperatura camerei, se pune în frigider. Se lasă să stea la rece câteva ore, pentru a deveni fermă.

Notă

Această budincă de ciocolată poate fi servită ca atare, pe post de desert. Se mănâncă pur și simplu cu lingura. 
Sau o puteți folosi ca umplutură sau cremă pentru clătite, torturi, prăjituri, gogoși, etc.
Pudra de cacao poate fi înlocuită în această rețetă cu pudră de roșcove (carob). Aceasta din urmă este mai potrivită pentru copii, deoarece nu conține cofeină și nu are efect stimulant. În plus, conține mai multe minerale și are un gust mai dulce.
Vă sfătuiesc să gustați budinca după ce a fiert și s-a îngroșat. Dacă nu este suficient de dulce, puteți adăuga puțină stevia. Depinde cât de coapte sunt bananele. 
Un alt îndulcitor potrivit sunt curmalele (acestea se lasă la înmuiat peste noapte în apa sau laptele din rețetă, apoi se mixează în blender cu bananele). Astfel veți obține o budincă mai dulce.
Sursă rețetă: Poor in the Kitchen Tips, Banana pudding, just 2 ingredients! No gelatin and no starch: https://www.facebook.com/watch/?v=1005656394601414

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.