Supă-cremă rece din castraveți și iaurt vegan

Ultimul lucru pe care și-l dorește cineva în toiul verii este să aprindă aragazul și să-și facă ceva de mâncare. Când zilele caniculare ne răpesc toată energia, trebuie să apelăm la rețete din crudități sau rețete fără fierbere.

Vara, când temperaturile cresc foarte mult, organismul nostru are nevoie de preparate simple, nutritive și totodată hidratante. Supa-cremă din castraveți și iaurt este o alegere excelentă!

Supa rece de castraveti si iaurt - ideala pentru zilele caniculare

Imagine cu titlu sugestiv: Supa rece de castraveti si iaurt – ideala pentru zilele caniculare

Autoarea rețetei de mai jos a folosit iaurt vegan, făcut în casă. Cel mai potrivit tip de iaurt vegan pentru această supă este cel din soia. Dacă nu aveți posibilitatea să vi-l faceți în casă, cumpărați un iaurt de soia neîndulcit.

Chiar dacă este cremos și bogat în grăsimi, iaurtul de cocos nu este potrivit pentru această rețetă deoarece are o aromă dulce. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete reci pentru perioada de vară, pe care le recomand să le încercați:

Supă rece din iaurt și sfeclă – rețetă din bucătăria turcă
Supă rece din kefir, castravete și mărar – bună pentru slăbit
Okroshka – supă rusească rece cu lapte bătut
Supă rece de roșii (Gazpacho) – rețetă răcoritoare și sănătoasă de vară
Supă rece de avocado și castravete (rețetă video)

Supă-cremă rece din castraveți și iaurt vegan - rețetă

Categorie Soup

Ingrediente
  

  • 2 castraveți medii
  • 200 g de iaurt vegan
  • 1/4 ceapă medie
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel sau mărar, busuioc verde sau mentă
  • sare, piper, boia

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți iaurtul în vasul blenderului. Adăugați castraveții tăiați bucăți și restul ingredientelor.
  • Mixați câteva secunde, până când castraveții se mărunțesc complet. Trebuie să obțineți o compoziție fină.
  • Turnați supa rezultată într-un bol cu capac. Turnați un fir de ulei deasupra și puneți capacul. Introduceți bolul în frigider și lăsați-l să stea la rece circa 15 minute.

Notă

Supa-cremă de castraveți se servește rece, cu lingura. Puteți adăuga câteva crutoane de pâine integrală sau de năut, în momentul servirii.
Nu omiteți busuiocul sau menta. Aceste verdețuri dau nu doar aromă și prospețime supei, ci și un gust mai răcoritor, estival.
Sursă rețetă: Totul de Casă: Supă cremă cu castraveți cu iaurt vegan: https://www.youtube.com/watch?v=nY_956RZl_4&t=25s&ab_channel=Totuldecasa

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.