Nu aruncați semințele de pepene galben – din ele puteți obține un lapte delicios și praline!

Semințele de pepene galben nu sunt deloc de aruncat! Unii le usucă și le consumă ca atare, deoarece conțin proteine, vitamine și minerale.

Data viitoare când tăiați un pepene galben și îndepărtați interiorul, colectați semințele. Din ele puteți două preparate hrănitoare!

Nu aruncati semintele de pepene galben - 2 retete inedite

Nu aruncati semintele de pepene galben – 2 retete inedite

Semințele de pepene galben conțin proteine, fibre și grăsimi

Potrivit unui studiu apărut în 2023 în jurnalul „Food Chemistry”, semințele de pepene galben au o valoare nutrițională care nu trebuie neglijată.

Conțin proteine (18%), lipide (30%) și fibre (35%). Principalul acid gras identificat în semințele de pepene galben este acidul linoleic, iar aminoacidul principal este acidul glutamic, urmat de prolină și leucină.

În semințele de pepene galben se găsesc cantități bune de fosfor, potasiu și magneziu.

Pot înlocui făina de grâu în produsele de patiserie

Aceste materii reziduale pot fi incluse în diferite rețete și formule alimentare.

Semințele pot fi uscate și măcinate sub formă de făină. Cercetătorii sunt de părere că făina de semințe de pepene galben poate înlocui făina de grâu și grăsimea în concentrații de 40-60% în produsele de patiserie.

Țineți cont de faptul că aceasta reduce fermitatea și elasticitatea aluaturilor. Studiile au arătat că prăjiturile preparate cu 40% făină de semințe de pepene au fost bine primite de consumatori.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Nu aruncați semințele de pepene galben! Iată ce puteți face din ele
Semințele de pepene – leac tradițional pentru pietre la rinichi, bilă sau fiere
3 rețete cosmetice cu pepene galben
Cremă din pepene galben – pentru albirea petelor de pe față

Lapte din seminte de pepene galben

Lapte din semințe de pepene galben

Categorie Drinks

Ingrediente
  

  • semințele de la 2 pepeni galbeni
  • 1 litru de apă

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine semințele de pepene și scurgeți-le printr-o sită. Puneți-le în vasul blenderului împreună cu apa și mixați până când acestea se zdrobesc complet. Trebuie să rezulte o băutură omogenă, albicioasă.
  • Strecurați băutura printr-o sită fină și păstrați laptele obținut într-o sticlă din sticlă. Îl puteți îndulci cu miere sau curmale (blenduite) și aromatiza cu vanilie, scorțișoară sau alte arome.

Praline din semințe de pepene galben

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • pulpa de semințe rămasă după filtrarea laptelui
  • 50 g de fulgi de cocos
  • 8-10 curmale
  • 2 linguri de pudră de cacao sau roșcove

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți pulpa de semințe (doar partea albicioasă, fără sedimentele de pe fundul sitei, care sunt tari) în vasul unui robot cu lama S. Adăugați restul ingredientelor și mixați până rezultă o compoziție groasă, omogenă.
  • Modelați compoziția sub forma unor biluțe / bomboane și dați-le prin fulgi de cocos sau cacao. Aceste praline se pot servi imediat, dar sunt mai gustoase după ce stau la rece câteva ore.

Notă

Surse articol:
1. Çağındı Ö, Akca EE, Köse E. Melon seed: A nutritionally valuable by-product and its effects on cake quality. Food Chem. 2023 Nov 30;427:136679. doi: 10.1016/j.foodchem.2023.136679. Epub 2023 Jun 23. PMID: 37385063.
2. da Cunha JA, Rolim PM, Damasceno KSFDSC, de Sousa Júnior FC, Nabas RC, Seabra LMJ. From seed to flour: Sowing sustainability in the use of cantaloupe melon residue (Cucumis melo L. var. reticulatus). PLoS One. 2020 Jan 2;15(1):e0219229. doi: 10.1371/journal.pone.0219229. PMID: 31895921; PMCID: PMC6939897.
3. The Vegan Side of the Moon: https://www.instagram.com/p/C8ZRD8AoYQ6/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.