Dulceață de caise fără zahăr, fără gelfix – gata în 5 minute!

Dacă aveți fructe proaspete în casă și nu știți ce să faceți cu ele, încercați rețeta de mai jos. Este o dulceață rapidă, fără zahăr și multă fierbere.

În loc de Gelfix se folosește gelatina vegetală agar-agar. O găsiți la magazinele naturiste.

Dulceata de caise fara zahar - gata in 5 minute

Imagine sugestiva: Dulceata de caise fara zahar – gata in 5 minute

Agar este un agent gelifiant excepțional, obținut din alge marine. Încheagă mult mai bine și mai repede decât gelatina animală și are multe beneficii pentru sănătate. 

Dacă nu aveți caise sau nu vă plac, înlocuiți-le cu alte fructe cărnoase, precum piersici, nectarine, prune sau banane. 

Dulceața poate fi servită pe pâine, poate fi folosită la umplerea clătitelor, gogoșilor sau la alte prăjituri și deserturi de casă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de dulceață fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Dulceață de cireșe sau de vișine fără zahăr
Cum să faci dulceață fără zahăr și multă fierbere – 2 moduri inedite
Dulceață de căpșuni fără zahăr – varianta dietetică
Cum să faci dulceață din afine cu stevia – recomandată în diabet și curele de slăbire
Gem de afine fără zahăr – cu îndulcitor (xylitol)

Dulceata caise

Dulceață de caise, rapidă - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 400 g de caise fără sâmburi)
  • 1 portocală
  • 1/2 linguriță de agar-agar

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine caisele. Dacă sunt din comerț sau din surse nesigure, lăsați-le la înmuiat în apă cu bicarbonat, timp de 10 minute. Clătiți-le și scoateți sâmburii.
  • Tăiați fructele cubulețe și puneți-le într-o crăticioară. Stoarceți portocala și turnați sucul rezultat peste fructe.
  • Adăugați pudra de agar și amestecați bine. Puneți cratițe pe aragaz la foc mic. Fierbeți timp de 5 minute, amestecând des. Compoziția trebuie să fie legată, iar fructele înmuiate.
  • Turnați dulceața fierbinte în borcane mici și înfiletați-le strâns. După ce s-au răcit complet și mută în frigider.

Notă

Acest tip de dulceață se păstrează la rece. Nu are o rezistență la fel de mare precum dulceața cu zahăr. Trebuie consumată în decurs de o săptămână.
Dacă doriți să faceți o cantitate mai mare de dulceață după această rețetă și să o păstrați mai mult timp, aplicați metoda sterilizării. 
Sursă rețetă: Flaveur, Gem de banane: https://flaveur.ro/gem-de-banane/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.