Înghețată din 3 ingrediente, fără zahăr, fără mașină de înghețată – la fel de cremoasă ca cea din comerț!

Nu mai dați bani pe înghețata din comerț! Este plină de chimicale și îndulcitori nocivi. Citiți eticheta și cu siguranță veți abandona imediat dorința de a cumpăra acel produs, oricât de gustos ar fi. 

Dacă vreți să aveți o dietă sănătoasă, evitați în general produsele ambalate din magazine. O înghețată sănătoasă poate fi făcută extrem de ușor acasă, din ingrediente minime.

Inghetata din 3 ingrediente, fara zahar - fara masina de inghetata

Imagine sugestiva: Inghetata din 3 ingrediente, fara zahar – fara masina de inghetata

Astfel aveți control total asupra ingredientelor pe care le puneți în compoziție. Totodată, vă puteți alege singuri îndulcitorul cel mai bun sau cel mai potrivit.

Înghețata de mai jos se face doar din 3 ingrediente: smântână naturală, gălbenușuri și miere (sau alt îndulcitor). Optați pentru o smântână de calitate, nepasteurizată (crudă), cu un procent de minim 25% grăsime. 

Această înghețată din 3 ingrediente are o textură la fel de cremoasă precum înghețata din magazin. Este incredibil de reușită și deopotrivă sănătoasă. Are un conținut bogat în proteine și este sățioasă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă, pe care vă recomand să le încercați:

Înghețată Magnum vegană – fără zahăr
Înghețată fără zahăr – bună și pentru diabetici
Înghețată slabă în calorii și grăsimi, din iaurt grecesc – fără zahăr!
Înghețată dietetică rapidă, din brânză de vaci și fructe, fără zahăr – 123 de kilocalorii / porție
Înghețată din frișcă și căpșuni, fără zahăr – doar 2 ingrediente

Înghețată din 3 ingrediente, fără zahăr - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 480 ml de smântână grasă pentru frișcă
  • 5 gălbenușuri
  • miere, după gust (sau alt îndulcitor - stevia, eritritol, xylitol)

Materiale necesare

  • 150 g de sare
  • 2 boluri de metal (unul mare și unul mic)
  • gheață

Mod preparare rețetă
 

  • Pregătiți mai întâi baia de gheață pentru a face înghețata. Umpleți bolul cel mai mare cu gheață, pe jumătate. Presărați sarea și amestecați. Sarea va menține înghețata rece. Puneți bolul mai mic peste gheață și lăsați-l acolo.
  • Turnați smântâna în bolul cel mic și adăugați gălbenușurile și îndulcitorul.
  • Introduceți mixerul electric și mixați timp de 10 minute la viteza cea mai mică. Se poate face și cu telul, dar durează mai mult. Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă, pufoasă, ca o frișcă tare. Gustați dacă este suficient de dulce.
  • Acoperiți bolul (cu tot cu bolul cel mare) cu un prosop și dați-l în congelator pentru 45 de minute.
  • Scoateți bolurile din congelator și mixați cu mixerul încă 5 minute. Acest pas este obligatoriu pentru a obține o înghețată fină și cremoasă, fără ace de gheață.
  • Scoateți bolul cu înghețată de pe baia de gheață și transferați-o într-o caserolă. Puneți capacul și dați recipientul în congelator pentru câteva ore. Dacă vreți ca înghețata să fie moale, lăsați-o în congelator 2 ore. Dacă vreți să fie mai fermă, lăsați-o 4-6 ore.

Notă

Înghețata din smântână și gălbenușuri se servește ca atare. Nu necesită alte ingrediente adiționale, deoarece este foarte fină și savuroasă.
Desigur, în momentul în care amestecați ingredientele puteți adăuga puțină vanilie sau altă aromă care vă place. Se pot pune chiar și fructe (fără multă zeamă). 
Sursă rețetă: Steak and Butter Gal, Easiest carnivore ice cream ever (2 ingredients): https://www.youtube.com/watch?v=eThXPuoVJfk&ab_channel=SteakandButterGal

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.