Sărățele de post cu semințe – din aluat cu maia inactivă

Dacă faceți pâine cu maia și obișnuiți să hrăniți des maiaua, cu siguranță aveți un borcan în frigider cu maia nehrănită.

Din această rămășiță de maia inactivă se pot face diverse preparate, de aceea este bine să nu o aruncăm.

Saratele de post cu seminte, din aluat cu maia

Saratele de post cu seminte, din aluat cu maia

Eu am încercat-o la o rețetă de sărățele de post și am fost încântată de rezultat. Am obținut niște sărățele foarte uscate și crocante, sățioase și cu un gust acrișor de la maiaua de secară pe care eu o am.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu maia, pe care vă recomand să le încercați: 

Plăcinte cu brânză și cireșe, din aluat cu maia (fără zahăr)
Babka cu ciocolată – cozonac turcesc pufos, făcut cu maia
Plăcinte cu maia – umplute cu brânză și mărar
Cum să păstrezi maiaua fără să arunci nimic din ea – o metodă simplă și eficientă

Saratele de post cu maia

Saratele de post cu maia

Saratele de post cu maia - reteta

Saratele de post cu maia – reteta

Saratele de post cu maia si seminte

Saratele de post cu maia si seminte

Saratele de post cu maia si seminte - reteta

Saratele de post cu maia si seminte – reteta

Saratele cu maia si seminte - reteta

Saratele cu maia si seminte – reteta

Saratele de post din maia si seminte - reteta

Saratele de post din maia si seminte – reteta

Saratele de post din maia

Saratele de post din maia

Saratele de post din maia si seminte

Saratele de post din maia si seminte

Sărățele de post cu maia și semințe - rețetă

Categorie Snack

Ingrediente
  

  • 500 g de maia inactivă rece din frigider
  • 225 g de făină
  • 6 g de sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 30 g de semințe la alegere

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți maiaua într-un bol. Adăugați uleiul și semințele și amestecați bine.
  • Incorporați făina. Trebuie să obțineți un aluat tare.
  • Lăsați aluatul să stea în frigider 30-60 de minute, pentru a fi mai ușor de modelat.
  • Împărțiți aluatul în două bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul într-o foaie subțire.
  • Tăiați foaia de aluat cu un tăietor de sărățele (zimțat), sau cu cuțitul, în fâșii lungi și subțiri.
  • Transferați sărățelele în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.
  • Dați tava în cuptor la 170 de grade Celsius pentru 15-20 de minute. Depinde cât de subțiri ați făcut sărățelele. Fiți cu ochii pe ele deoarece de la un punct se ard foarte repede.
  • Sărățelele se usucă foarte repede, de aceea nu trebuie să le coaceți până devin rumene deoarece vor avea gust de ars.

Notă

După ce se răcesc, aceste sărățele devin și mai crocante. Păstrați-le la temperatura camerei, într-o pungă din hârtie.
Vă sfătuiesc să folosiți doar semințe mici pentru această rețetă. Eu am avut un mix de semințe, iar cele de dovleac au pătruns prin aluat și l-au rupt pe alocuri. 
Sursă rețetă: Hungry shots, Black sesame rye sourdough crackers, http://www.hungryshots.com/2020/10/black-sesame-rye-sourdough-crackers.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.