Cum să faci un lapte vegetal delicios, din caju – doar 2 linguri de nuci!

Unul din cele mai reușite tipuri de lapte vegetal este cel din caju, atât datorită culorii, texturii cremoase, cât și gustului foarte plăcut.

Acesta nu prea se găsește în comerț și nici n-am vrea să-l cumpărăm gata făcut, deoarece cu siguranță ar conține multe E-uri și aditivi nesănătoși.

Lapte vegetal din caju - reteta simpla

Lapte vegetal din caju – reteta simpla: Jcomp

Laptele de caju se prepară foarte ușor în casă și iese ceva absolut delicios. Fiind foarte albe, dau un lapte albicios, similar la aspect cu cel de vacă. Are un gust dulceag, foarte plăcut.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de lactate vegetale, pe care vă recomand să le încercați:

Lapte vegetal din nuci – hrănitor, simplu de făcut în casă
Cum să faci „brânză” vegetală din pulpa de migdale rămasă după prepararea laptelui
Laptele de susan este de 3 ori mai bogat în CALCIU decât laptele de vacă (beneficii + mod de preparare)
Cum să faci iaurt din năut – o rețetă demnă de Premiul Nobel

Lapte vegetal din caju - reteta simpla

Lapte de caju - rețetă

Categorie Drinks

Ingrediente
  

  • 2 linguri de caju
  • 250 ml de apă

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți caju în blender împreună cu apa. Mixați circa 1-2 minute, sau până când nucile se macină complet și rezultă o compoziție fină. Laptele este gata. Nu necesită fierbere.
  • Dacă vreți să preparați laptele pentru băut, adică pentru consum imediat, strecurați-l printr-o sită fină pentru a deveni limpede. Pulpa rămasă poate fi inclusă în rețete de fursecuri, salate etc.
  • Dacă preparați laptele de caju pentru terci de cereale sau alte rețete gătite, nu este nevoie să-l strecurați. Poate fi lăsat cu tot cu pulpă, pentru a beneficia de nutrienții ei.
  • Laptele de caju poate fi făcut în variantă sărată sau dulce. Adăugați în el sare, turmeric, curry, sau miere, scorțișoară, vanilie, cacao etc.

Notă

Acest lapte din caju - la fel ca alte tipuri de lapte vegetal din semințe sau nuci - trebuie consumate sau folosite imediat, sau în maxim 1-2 zile. Se păstrează la frigider. 
Sursă rețetă: AZSMR Logos, Rețetă: Lapte și smântână de caju, icre de quinoa - Teodora Moț - AZSMR Logos Cluj: https://www.youtube.com/watch?v=VhkHOl8uCuw&ab_channel=AZSMRLogos

Nucile caju sunt mai scumpe decât nucile românești, dar vestea bună este că nu aveți nevoie de o cantitate mare pentru lapte. Din 2 linguri de nuci obțineți o cană de lapte.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.