Supă-cremă din țelină și caju, fără foc – perfectă pentru o zi toridă de vară!
Această supă-cremă de țelină și caju este minunată în sezonul cald, când vrem să stăm cât mai mult departe de aragaz și cuptor. Rețeta este recomandată de nutriționistul Lavinia Bratu.
Pentru a face această mâncare rapidă aveți nevoie doar de un blender. Ingredientele se mixează și supa este gata în câteva minute. Se servește rece sau încălzită.
Țelina este o plantă plină de arome și nutrienți. Este deopotrivă hrănitoare și curativă.
Are efecte tonice, revigorante și întineritoare. Este antiinflamatoare la nivel intestinal, hepatoprotectoare, hipoglicemiantă, anti-obezitate.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu țelină pe care vă recomand să le încercați:
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de țelină cu nuci și maioneză de post – bogată în fibre și antioxidanți
Salată de gulie și țelină – benefică pentru inimă, ficat și digestie
Pate de nuci și țelină, fără ulei – rețetă de post
Supă-cremă din țelină și caju, fără foc - rețetă
Ingrediente
- 1 rădăcină de țelină
- 1/2 cană de caju
- 1-3 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 500-700 ml de apă
- sare și piper alb, după gust
Mod preparare rețetă
- Primul pas în prepararea acestei supe este hidratarea nucilor caju. Acestea se pun cu o seară înainte la înmuiat într-un bol cu apă. Dacă ați uitat să faceți asta, turnați apă clocotită peste ele și în câteva minute vor deveni moi și ușor de blenduit.
- Decojiți rădăcina de țelină, spălați-o și tăiați-o cuburi. Puneți-o în vasul blenderului împreună cu nucile caju și restul ingredientelor. Nu puteți toată apa odată.
- Mixați bine ingredientele, până rezultă o compoziție fină. Verificați consistența pe măsură ce mixați și dacă mai e nevoie, mai adăugați apă. Puteți face această supă pe cât de cremoasă / groasă doriți.