Supă-cremă din țelină și caju, fără foc – perfectă pentru o zi toridă de vară!

Această supă-cremă de țelină și caju este minunată în sezonul cald, când vrem să stăm cât mai mult departe de aragaz și cuptor. Rețeta este recomandată de nutriționistul Lavinia Bratu. 

Pentru a face această mâncare rapidă aveți nevoie doar de un blender. Ingredientele se mixează și supa este gata în câteva minute. Se servește rece sau încălzită. 

Supa-crema de telina

Imagine cu titlu sugestiv: Supa-crema de telina: Ewan Munro

Țelina este o plantă plină de arome și nutrienți. Este deopotrivă hrănitoare și curativă.

Are efecte tonice, revigorante și întineritoare. Este antiinflamatoare la nivel intestinal, hepatoprotectoare, hipoglicemiantă, anti-obezitate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu țelină pe care vă recomand să le încercați:

Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de țelină cu nuci și maioneză de post – bogată în fibre și antioxidanți
Salată de gulie și țelină – benefică pentru inimă, ficat și digestie
Pate de nuci și țelină, fără ulei – rețetă de post

Supă-cremă din țelină și caju, fără foc - rețetă

Categorie Soup

Ingrediente
  

  • 1 rădăcină de țelină
  • 1/2 cană de caju
  • 1-3 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 500-700 ml de apă
  • sare și piper alb, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Primul pas în prepararea acestei supe este hidratarea nucilor caju. Acestea se pun cu o seară înainte la înmuiat într-un bol cu apă. Dacă ați uitat să faceți asta, turnați apă clocotită peste ele și în câteva minute vor deveni moi și ușor de blenduit.
  • Decojiți rădăcina de țelină, spălați-o și tăiați-o cuburi. Puneți-o în vasul blenderului împreună cu nucile caju și restul ingredientelor. Nu puteți toată apa odată.
  • Mixați bine ingredientele, până rezultă o compoziție fină. Verificați consistența pe măsură ce mixați și dacă mai e nevoie, mai adăugați apă. Puteți face această supă pe cât de cremoasă / groasă doriți.

Notă

Supa-cremă de țelină și caju poate fi servită imediat, așa cum este. Sau o puteți încălzi puțin într-un ibric, pe aragaz.
Are o textură fină, cremoasă datorită nucilor caju). Este destul de sățioasă, însă pentru un plus de proteine, o puteți servi cu crutoane de pâine sau năut. 
Sursă rețetă: Lavinia Bratu, Supă-cremă de țelină raw: https://www.laviniabratu.ro/supa-crema-de-telina-raw/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.