Batoane din mere și ovăz – rețetă ieftină de post, fără zahăr și făină de grâu
Aceste batoane din mere și ovăz pot fi un desert sănătos sau o gustare hrănitoare, atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Conțin doar câteva ingrediente și se prepară foarte repede. Nu au zahăr rafinat sau făină de grâu în compoziție. Pot fi introduce și în dieta celor care au intoleranță la gluten, la ouă sau lactate.
Ingredientele pot fi amestecat într-un robot sau pot fi măcinate / rase separat și apoi omogenizate. Eu nu am vrut să mai murdăresc robotul și să am vase în plus de spălat.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Batoane din ovăz și semințe, preparate la rece – fără zahăr
Batoane din morcov și ovăz, fără zahăr și ulei – un desert rapid și sănătos!
Batoane din banane și nucă de cocos – fără zahăr, făină, ulei
Batoane din fulgi și tărâțe de ovăz cu banane, fără zahăr
Batoane din mere și ovăz - rețetă
Ingrediente
- 3 mere
- 200 g de fulgi de ovăz
- 145 g de alune (nuci sau caju)
- 3 linguri de ulei de cocos (sau alt ulei)
- 2 lingurițe de pudră de scorțișoară
- îndulcitor după gust (stevia, eritritol)
Mod preparare rețetă
- Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea sau printr-un mini-tocător / robot de bucătărie. Pulsați de 2-3 ori pentru a se mărunți grosier. Nu trebuie să-i faceți făină.
- Măcinați apoi și alunele grosier.
- Amestecați într-un bol ovăzul măcinat, merele rase și alunele.
- Adăugați uleiul, scorțișoara și îndulcitorul. Trebuie să obțineți o compoziție grosuță.
- Tapetat o tavă medie cu hârtie de copt. Transferați compoziția în tavă și nivelați uniform. Dacă vreți ca batoanele să fie mai groase (înalte), folosiți o tavă mai mică, de 20 x 28 cm.
- Eu am pus și câteva vișine deasupra și am presărat fulgi de cocos, dar aceste ingrediente sunt opționale. Ar fi bine să tăiați blatul acum, înainte de a-l coace. Eu am uitat să fac asta (prăjitura s-a tăiat bine și după coacere).
- Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. Coaceți prăjitura timp de 40-45 de minute, sau până când se încheagă și se rumenește deasupra.