Ai mulți dovlecei în frigider? Fă o tartă delicioasă de dovlecei, brânză și roșii
Dovleceii sunt legume foarte versatile. Nu au un gust pronunțat, motiv pentru care pot fi incluși în diferite rețete, inclusiv în preparate dulci.
Dacă aveți mai mulți dovlecei în casă și nu știți ce să faceți cu ei, încercați această tartă de dovlecei și brânză. Se prepară foarte ușor și iese ceva absolut delicios!
Tarta se poate face doar din dovlecei, sau cu mai multe legume. Eu am pus morcov, roșii și pătrunjel.
Dacă aveți intoleranță la gluten sau diabet, puteți folosi făină de migdale în locul făinii de grâu, cât să îngroașe puțin compoziția. Ouăle și brânza leagă bine tarta, dar pentru a avea o consistență mai bună, este nevoie de puțină făină.
Voi puteți pune mai multă brânză dacă vreți. Cele mai bune alegeri sunt cașul, telemeaua, cașcavalul și brânza feta.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovlecei, pe care vă recomand să le încercați:
Omletă italiană cu dovlecei și brânză de capră
Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei
Salată de dovlecei cu iaurt, porumb și castraveți
Supă de dovlecei, dreasă cu smântână – rețetă maramureșeană
Tartă de dovlecei și brânză - rețetă
Ingrediente
- 2 dovlecei mari
- 1 morcov
- 3 roșii
- 120 g de brânză
- 4 ouă
- 4 căței de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 50 g de unt
- 6-8 linguri de făină (de grâu, de ovăz, de migdale)
- sare, piper, curry, busuioc, alte condimente după gust
Mod preparare rețetă
- Curățați dovleceii de coajă și dați-i prin răzătoarea cu găuri mari într-un bol. Presărați puțină sare peste ei și așteptați câteva minute să își elibereze sucul.
- Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le bine cu un tel, până devin spumoase. Adăugați untul topit și omogenizați bine
- Adăugați untul topit și omogenizați bine. Puneți brânza dată prin răzătoare.
- Stoarceți dovleceii de zeamă și puneți-i peste compoziția de ouă și unt.
- Adăugați morcovul ras, roșiile tocate cubulețe, brânza dată prin răzătoare, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt.
- Amestecați bine și incorporați făina. Asezonați cu sare și condimente. Compoziția trebuie să fie semi-lichidă. Dacă puneți prea multă făină va ieși mai tare. Mie îmi plac tartele mai suculente.
- Tapetați o tavă pătrată sau dreptunghiulară medie cu hârtie de copt.
- Turnați compoziția în tavă și băgați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
- Lăsați tarta în cuptor până se încheagă și apoi capătă o culoare rumenă deasupra. Poate dura în jur de 30-45 de minute, în funcție de cuptorul fiecăruia.
- După ce s-a răcorit puțin, scoateți tarta din tavă și lăsați-o la răcit complet.