Pane de ciuperci pleurotus – fără făină, fără gluten

Un preparat rapid de post, care este deopotrivă și foarte gustos, sunt aceste pane de ciuperci pleurotus. Nimeni nu va ști din ce sunt făcute!

Am văzut această rețetă pe canalul „Totul de Casă” și mi-a plăcut rezultatul. 

Pane de ciuperci pleurotus - fără făină, fără gluten

Pane de ciuperci pleurotus – fără făină, fără gluten

Ciupercile pane nu conțin făină de grâu sau alte făinuri cu gluten. Se fac cu făină de orez și porumb. Eu am folosit mălai fără gluten (de la Ldl). Dacă nu aveți ambele tipuri de făină în casă, folosiți doar una din ele.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ciuperci, pe care vă recomand să le încercați:

Ciuperci Pleurotus fripte la airfryer (pane de Pleurotus) – zici că-s aripioare de pui!
Ciorbă „de burtă” cu ciuperci Pleurotus – rețetă de post
Ciuperci călite cu ceapă verde și pătrunjel – rețetă de post bună pentru imunitate

Ciuperci pleurotus

Ciuperci pleurotus

Compozitie pane de ciuperci pleurotus

Compozitie pane de ciuperci pleurotus

Pane de pleurotus

Pane de pleurotus

Pane pleurotus

Pane pleurotus

pane de ciuperci pleurotus

Pane de ciuperci pleurotus

Pleurotus pane

Pleurotus pane

Pane de pleurotus fara gluten

Pane de pleurotus fara gluten

pane de ciuperci pleurotus

Pane de ciuperci pleurotus - fără făină

Ingrediente
  

  • 200 g de ciuperci pleurotus
  • 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă fulgi de drojdie inactivă
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 20-30 g de făină de orez
  • 20-30 g de făină de porumb
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • sare și piper, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Ciupercile pleurotus se spală bine, se scurg de apă și se toacă mărunt cu cuțitul. Sau puteți folosi un robot de bucătărie cu lama S.
  • Puneți ciupercile mărunțite într-un bol. Adăugați peste ele fulgii de drojdie inactivă, zeama de lămâie, usturoiul granulat, sarea și piperul. Amestecați bine.
  • Adăugați cele două tipuri de făină și amestecați cu mâna, pentru a simți dacă compoziția se ține legată sau dacă mai este nevoie de făină. Nu puneți prea multă, deoarece pane-urile vor ieși prea făinoase sau uscate.
  • Compoziția omogenizată se modelează sub formă de chiftele și se așează pe un tocător de lemn. Eu le-am dat suplimentar prin făină de porumb.
  • Puneți o tigaie anti-aderentă pe aragaz la foc mic. Ungeți-o cu puțin ulei și așezați pane-urile în ea.
  • Lăsați-le să se coacă la foc mic până când se rumenesc ușor pe fund. Se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă iarăși până se rumenesc. Ar fi ideal să folosiți și capac la tigaie (eu nu am avut unul potrivit).

Notă

Aceste pane de ciuperci pleurotus sunt foarte gustoase și sățioase. Nici nu zici că sunt făcute din ciuperci. Se păstrează în frigider.
Le puteți servi cu salate de verdețuri, cu legume crude sau fierte, cu orez, piure, ketchup, maioneză sau alte sosuri. 
Pot fi folosite și la asamblarea de sandvișuri. 
Sursă rețetă: Totul de Casă, „File" de pleurotus: https://www.youtube.com/watch?v=xs6Hu1aSINo&ab_channel=Totuldecasa

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.