Marmeladă de căpșuni fără zahăr – gata în 20 de minute!

Dacă aveți căpșuni mai multe și nu știți ce să faceți cu ele, sau cele din frigider s-au înmuiat și sunt aproape trecute, transformați-le într-o dulceață delicioasă și dietetică în același timp.

Știți că există posibilitatea să preparăm dulcețuri și gemuri fără zahăr rafinat deloc? Tot ce trebuie să facem este să avem încredere în dulceața naturală a fructelor.

Marmelada de capsuni fara zahar

Marmelada de capsuni fara zahar: Delia Lorente / Foodisea: www.foodisea.com

În rândurile de mai jos vă prezint o rețetă de marmeladă de căpșuni fără zahăr, pe care am găsit-o oe site-ul „Foodisea”.

Rețeta este foarte simplă și rapid de preparat. Aveți nevoie de căpșuni, pastă de curmale și gelatină agar. Pasta de curmale se face ușor în casă. Rețeta o găsiți în acest articol.  

Agar-agar este o gelatină vegetală, produsă din alge roșii din Sudul Asiei. O puteți găsi la magazinele naturiste.

Are mai multe avantaje față de gelatina animală: încheagă mai repede, nu necesită refrigerare, nu are gust, nici culoare sau miros, este bogată în nutrienți. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de dulceață sau gem fără zahăr:

Cum să faci dulceață de cireșe sau de vișine fără zahăr
Cum se obține dulceața și siropul de fructe fără preparare termică și fără zahăr
Dulceață de căpșuni fără zahăr – varianta dietetică
Cum să faci dulceață fără zahăr și multă fierbere – 2 moduri inedite

Marmelada de capsuni fara zahar

Marmeladă de căpșuni fără zahăr - rețetă

Categorie Breakfast, Dessert

Ingrediente
  

  • 350 g de căpșuni
  • 6 linguri de pastă de curmale
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 g de gelatină agar-agar
  • 50 ml de apă

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați căpșunile, îndepărtați codițele și tăiați-le bucăți. Cântăriți-le să aveți cantitatea indicată în rețetă.
  • Puneți căpșunile într-o crăticioară. Adăugați sucul de lămâie și pasta de curmale.
  • Amestecați bine și fierbeți ingredientele la foc potrivit pentru circa 20 de minute. Amestecați ocazional în dulceață. Gustați să vedeți dacă este suficient de dulce. Dacă nu, mai adăugați câteva linguri de pastă de curmale.
  • Când dulceața aproape fierbe, puneți gelatina agar-agar într-un mic bol sau păhărel și adăugați apa. Amestecați bine cu un tel mic sau cu o linguriță.
  • Adăugați gelatina în dulceață și amestecați repede și energic cu un tel. Trebuie să vă mișcați repede, deoarece agar are tendința să formeze cocoloașe când este pusă în compoziții fierbinți. Este așadar important să o distibuiți bine.
  • Fierbeți dulceața de căpșuni încă 2-3 minute, amestecând continuu.
  • Puteți pasa puțin căpșunile cu o lingură de lemn, pentru ca dulceața să aibă o consistență mai groasă. Dacă vă place textura de marmeladă, zdrobiți fructele complet.
  • Dulceața fierbinte se toarnă într-un borcan de sticlă și se înfiletează strâns capacul. Se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se bagă în frigider.

Notă

Dulceața de căpșuni făcută după această rețetă se păstrează la rece. Rezistă circa o săptămână, neavând conservanți. 
După răcire, gelatina agar va închega mai tare dulceața și aceasta va căpăta o consistență mai groasă.
Este tartinabilă, potrivită pentru a umple clătite sau gogoși, potrivită ca topping pentru înghețată sau alte deserturi. 
Sursă rețetă: Fodisea, Mermelada de fresa sin azucar: https://www.foodisea.com/recetas/10/mermelada-de-fresa-sin-azucar
 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.