Clătite pufoase fără gluten, din linte înmuiată și banane – fără zahăr, ouă, lactate

Leguminoasele au crescut mult în popularitate în ultimii ani, odată cu amploarea rețetelor vegane.

Oamenii au descoperit numeroase moduri de a folosi lintea, năutul și fasolea în rețete, inclusiv în preparate dulci, precum prăjituri, torturi, creme, blaturi, pâine, brioșe.

Clatite din line si banane

Clatite din line si banane

Știați că din linte se pot obține niște clătite delicioase? Rețeta este foarte simplă. Nu trebuie să fierbeți lintea, ci doar să o lăsați la înmuiat peste noapte.

Apoi se mixează în blender cu apă sau lapte vegetal și un îndulcitor. Pentru a menține totul cât mai natural posibil, puteți folosi banane, ca în rețeta de mai jos. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete din linte, pe care le puteți încerca:

Pâine fără gluten din linte roșie uscată – rețetă fabuloasă!
„Carne vegetariană” din linte (seitan fără gluten) – o rețetă fabuloasă!
Lipii din linte și apă (fără pic de făină sau ulei) – o rețetă ingenioasă!

Clătite din linte și banane - rețetă

Categorie Breakfast, Dessert, Snack
Servings 6

Ingrediente
  

  • 1/2 cană de linte roșie
  • 1/2 cană apă sau lapte vegetal
  • 2 banane mici
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod preparare rețetă
 

  • Cu o seară înainte de a coace clătitele, puneți lintea la înmuiat. Alegeți boabele de impurități, spălați-le bine și puneți-le într-un bol cu apă. Lăsați-le la hidratat minim 8 ore.
  • A doua zi, scurgeți apa și clătiți lintea cu apă curată, ajutându-vă de o sită.
  • Puneți lintea scursă în vasul blenderului și adăugați jumătate de cană de apă sau lapte vegetal.
  • Adăugați banana ruptă bucăți, scorțișoara și vanilia.
  • Mixați câteva secunde, până când ingredientele se macină complet și rezultă o compoziție fină, fără bucăți de linte sau banană.
  • Ungeți o tigaie cu o pensulă înmuiată în ulei și puneți-l pe aragaz. Când s-a încins, adăugați un polonic din compoziție în mijlocul tigăii. Dacă vreți ca clătitele să fie groase, nu întindeți compoziția în tigaie. Dacă le vreți subțiri, întindeți compoziția cu dosul polonicului într-o foaie subțire.
  • Clătitele se coc circa 5-7 minute pe fiecare parte, la foc mic.

Notă

Clătitele din linte se servesc calde. Se pot consuma ca atare sau se pot servi ori umple cu divese lucruri: dulceață sau gem fără zahăr, banane sau alte fructe proaspete, cremă de ciocolată, unt de arahide, unt, ciocolată topită, sirop de fructe, miere, iaurt, smântână, frișcă etc.
Dacă vă rămâne clătite, băgați-le într-o pungă și păstrați-le la frigider. Se pot reîncălzit în tigaie înainte de servire.
Sursă rețetă: Recetas de Gri, 3 dintre mic-dejunurile noastre, fără făină de grâu și fără produse de origine animală: https://www.youtube.com/watch?v=bHHyoyMYrLM&ab_channel=RecetasdeGri

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.