Prăjitură din 3 ingrediente la airfryer – fără zahăr, gluten, lactoză, ulei

Dacă vă place aroma de cocos, cu siguranță această prăjitură este pentru voi. Se prepară din 3 ingrediente, din care niciunul nu este zahăr, făină, sau lapte.

Prăjitura nu are nici măcar apă sau ulei.

Prajiturica din banana si cocos - fara zahar, faina, ulei

Prajiturica din banana si cocos – fara zahar, faina, ulei

Vă trebuie un ou, o banană și câteva linguri de fulgi de cocos. Banana îi dă un gust suficient de dulce, așa încât nu este nevoie să adăugați alt îndulcitor. Fulgii de cocos înlocuiesc foarte bine făina. Iar oul leagă totul foarte bine.

Mi-a plăcut mult ce a ieșit și vă sfătuiesc și pe voi să încercați. Este un desert rapid, sănătos și sățios.

Cantitățile sunt pentru o singură prăjiturică, adică pentru o singură porție. O puteți servi chiar și ca mic-dejun, nu neapărat ca desert. 

Poate fi consumat și de cei care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Rețete similare 

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:

Prăjitură cu brânză fără zahăr, făină, ulei – mai dietetică decât pasca
Prăjitură de post din hrișcă și apă minerală, fără zahăr
Prăjitură proteică din brânzică de vaci și ou – fără zahăr, făină de grâu, ulei
Ai mere și iaurt? Fă această prăjitură sănătoasă – fără zahăr, făină, ulei

Prajitura cu fulgi de cocos fara zahar

Prajitura cu fulgi de cocos fara zahar

Prajitura cu fulgi de cocos fara zahar

Prajitura cu fulgi de cocos fara zahar

Prajitura la airfryer fara zahar si faina

Prajitura la airfryer fara zahar si faina

Prajitura airfryer

Prajitura airfryer

Prajitura din oua, cocos si banane

Prajitura din oua, cocos si banane

Prajitura din oua si cocos

Prajitura din oua si cocos

Prajitura din cocos si banane

Prajitura din cocos si banane

Prajitura airfryer

Prăjiturică din banane și fulgi de cocos - rețetă

Categorie Dessert
Servings 1

Ingrediente
  

  • 1 banană
  • 1 ou
  • 5 linguri de fulgi de cocos
  • fructe pentru decor

Mod preparare rețetă
 

  • Spargeți oul direct în vasul în care veți coace prăjitura și bateți-l cu furculița sau cu un tel mic, până se face spumă. Eu am folosit un bol mic de ceramică (Ramekin).
  • Decojiți banana și pasați-o fin. Puneți-o peste oul bătut.
  • Incorporați fulgii de cocos și omogenizați compoziția.
  • Nivelați și decorați cu fructe, ciocolată, nuci etc.. Eu am folosit cireșe.
  • Coaceți prăjitura la airfryer pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius, sau în cuptorul aragazului.
  • Lăsați-o să se răcească de tot înainte de a o servi, deoarece când e caldă poate fi încă moale în interior. După răcire devine mai închegată.

Notă

Dacă folosiți airfryer-ul, vă recomand să acoperiți vasul cu un capac sau să lăsați temperatura mai mică (160-170 de grade), deoarece prăjitura se va arde la suprafață foarte repede (cum am pățit eu).
Asta vă va da impresia greșită că prăjitura este coaptă în interior.
Eu am servit prăjitura direct din bol, cu o linguriță. Dacă vreți să o scoateți din formă după răcire, ungeți vasul cu puțin unt sau ulei înainte de a pune compoziția, sau folosiți hârtie de copt.
Sursă rețetă: Julya66, Fondant Coco: https://www.instagram.com/p/C6G9n2WiGuL/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.