Înghețată de ciocolată fără zahăr, ouă sau lactate animale – desert sănătos

Această rețetă a fost inițial destinată unei ciocolate de casă, însă nu a ieșit ceea ce vroiam. Am modificat puțin rețeta și am obținut o înghețată delicioasă și totodată sănătoasă.

Nu conține zahăr, gluten, ouă sau lactate. Este un desert vegetal, cât se poate de hrănitor și nutritiv. Îl puteți oferi chiar și copiilor.

Batoane de inghetata din ciocolata fara zahar

Batoane de inghetata din ciocolata fara zahar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă, pe care le puteți încerca:

Înghețata de la care nu te îngrași – se face dintr-un singur ingredient!
Înghețată din piersici congelate – 1 singur ingredient (fără zahăr, ouă și lactate)
Înghețată din banane (fără zahăr și lactate) – 20 de arome diferite
Înghețată vegetală fără zahăr – cremoasă, pufoasă, fină (fără cristale de gheață)

Inghetata de ciocolata din banane

Inghetata de ciocolata din banane

Inghetata de ciocolata din banane fara zahar

Inghetata de ciocolata din banane fara zahar

Inghetata de ciocolata cu banane

Inghetata de ciocolata cu banane

Batoane de inghetata din banane

Batoane de inghetata din banane

Inghetata din banane

Inghetata din banane

Batoane de inghetata de ciocolata

Batoane de inghetata de ciocolata

Batoane de inghetata de banane

Batoane de inghetata de banane

Batoane de inghetata de ciocolata - reteta

Batoane de inghetata de ciocolata – reteta

Batoane inghetata fara zahar

Batoane inghetata fara zahar

Inghetata ciocolata din banane

Inghetata ciocolata din banane

Batoane de inghetata de banane

Înghețată de ciocolată fără zahăr

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 4 banane
  • 20 g de pudră de cacao
  • 70 g de ulei de cocos
  • 2 linguri de tahini
  • 4-5 linguri de făină de cocos
  • 1 pumn de miez de nucă
  • 10 picături de stevia lichidă (opțional)
  • 1 linguriță de esență de rom, vanilie etc.
  • 1 praf de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Decojiți bananele și puneți-le într-un bol. Pasați-le cu blenderul manual până se fac pastă.
  • Puneți uleiul de cocos într-un bol împreună cu tahini și amestecați-le bine cu un tel, până rezultă o cremă fină. Uleiul de cocos trebuie să fie lichid. Dacă este solid, topiți-l la bain-marie sau la microunde.
  • Turnați amestecul de ulei de cocos și tahini peste banane și omogenizați.
  • Adăugați stevia (dacă folosiți), esența și făina de cocos. Amestecați bine cu o lingură.
  • Tocați la cuțit miezul de nucă, grosier și adăugați-l în compoziție.
  • Turnați compoziția obținută într-o tavă tapetată cu folie alimentară de plastic, sau într-o caserolă. Nivelați deasupra și dați recipientul în congelator.
  • Trebuie să stea minim 4 ore, sau până când crema se întărește.
  • Scoateți compoziția întărită din recipient și tăiați-o sub formă de batoane. Înveliți-le pe fiecare în folie de plastic și păstrați-le în congelator. Scoateți câte 1-2 batoane la nevoie.

Notă

Această înghețată se mănâncă imediat după ce o scoateți din congelator. Dacă o lăsați la temperatura camerei devine prea moale. 
Dacă vă place înghețata topită, puneți-o într-un bol și lăsați-o să se topească de tot.
Cantitatea de ulei de cocos poate fi redusă, dacă vreți. Nu înlocuiți acest ulei cu alt ulei, deoarece nu va merge. Uleiul de cocos se solidifică la temperaturi mici și încheagă compozițiile în care este pus.
Puteți chiar renunța complet la ulei, folosind în schimb puțin mai mult tahini. 
Inițial am vrut să fac o ciocolată solidă din această rețetă, însă trebuia să pun o cantitate dublă de ulei de cocos și nu am vrut. M-am gândit apoi să o congelez și a ieșit o înghețată delicioasă.
Dacă vreți, puteți coace această compoziție în cuptor pentru a obține o prăjiturică. 
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.