Chefir cu semințe de in și prune uscate – curăță rapid colonul
Dacă aveți probleme cu digestia sau vă confruntați des cu episoade de constipație, încercați să faceți i cură cu chefir, semințe și fructe uscate.
Terapeutul Oana Pop ne propune o rețetă simplă în acest sens, foarte rapid de preparat acasă. Este plăcut la gust și ușor de consumat.
Este vorba despre un amestec de chefir, prune uscate, semințe de in și tărâțe de psyllium. Acesta se poate consuma dimineața și seara, sau doar o dată pe zi. Efectul este unul de curățarea rapidă a colonului.
Eu am modificat puțin rețeta propusă de dr. Pop și am înlocuit fructele goji pe care le recomandă, cu prune uscate. Voi puteți folosi chiar și stafide sau alte fructe uscate, cu condiția să nu fie confiate – deoarece acelea au mult zahăr.
Prunele uscate sunt renumite pentru efectele lor laxative. Este de asemenea important să utilizați un chefir făcut din ciuperca tibetană. Dacă nu, optați pentru un iaurt natural, făcut în casă din lapte proaspăt.
Dacă nu aveți nici această posibilitate, cumpărați un iaurt bio, fără zahăr, fructe sau E-uri. Puteți merge chiar pe un iaurt cu adaos de probiotice, gen Activia.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Cura de 3 zile pentru detoxifierea colonului și refacerea mucoasei intestinale
Cura cu chefir și semințe de in pentru curățarea colonului
Tărâțele de psyllium – „șmirghelul” care curăță colonul și taie pofta de mâncare
Rețetă pentru curățarea colonului și îmbunătățirea digestiei
Chefir cu semințe de in și prune uscate - rețetă
Ingrediente
- 15 linguri de chefir
- 1 lingură de semințe de in măcinate
- 1 lingură de tărâțe de psyllium
- 3 prune uscate
- 1 linguriță de miere de salcâm
Mod preparare rețetă
- Tăiați prunele uscate cubulețe mici și puneți-le într-un bol sau într-un pahar de sticlă.
- Adăugați chefirul și amestecați bine.
- Măcinați semințele de in prin râșnița electrică de cafea. Puneți pudra obținută peste chefir.
- Adăugați tărâțele de psyllium și mierea. Amestecați totul foarte bine cu o lingură.
- Lăsați recipientul în bucătărie, la temperatura camerei peste noapte.
- A doua zi dimineață puteți servi preparatul. Veți vedea că semințele și tărâțele au absorbit lichidul și a îngroșat chefirul. Arată ca o budincă.