Negresă cu iaurt – fără zahăr, făină, ulei

Dacă oamenii ar ști cât de ușor este să faci un desert rapid și sănătos în casă, nu ar mai da bani pe produse ambalate sau pe prăjituri de la cofetărie, bogate în zahăr, grăsimi nesănătoase și tot felul de aditivi.

Data viitoare când simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, încercați această negresă cu iaurt! Aveți nevoie doar de 4 ingrediente pentru a o prepara. Nu conține făină, zahăr sau ulei. Pare incredibil, însă este adevărat. 

Negresa

Imagine sugestiva: Negresa: Jo

Se face din ou, iaurt, cacao și îndulcitor. Are o textură fragedă și moale. Este bogată în proteine și foarte sățioasă. Poate fi servită și ca masă (în cura de slăbire), nu doar ca desert. 

Conține 30 de grame de proteine per porție. Toată prăjtura are 306 calorii, 11,8 g de carbohidrați, 31,5 g de proteine și 14,8 g de grăsimi. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină pe care vă recomand să le încercați:

Negresă fragedă în 5 minute, fără zahăr, făină și ulei – doar 3 ingrediente!
Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)
Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
1 ou, 1 măr și cacao – negresă fără zahăr, lactoză, făină sau ulei

Negresa

Negresă cu iaurt, fără zahăr și făină - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 160 g de iaurt grecesc (sau un iaurt fără zer)
  • 1 ou
  • 4 linguri de cacao
  • 1 lingură de eritritol, xilitol, stevia (sau alt îndulcitor)
  • 1 linguriță de praf de copt.

Mod preparare rețetă
 

  • Spargeți oul într-un bol și bateți-l cu un tel mic până se face spumă.
  • Adăugați iaurtul și omogenizați.
  • Incorporați pudra de cacao, praful de copt și îndulcitorul.
  • Omogenizați compoziția și transferați-o într-un vas termorezistent. Poate fi un vas sau un bol de sticlă sau ceramică, rotund sau pătrat. Nivelați și decorați cu fulgi de ciocolată, nuci sau fructe. Sau puteți lăsa prăjitura așa cum este.
  • Aveți două variante de a coace această negresă: în cuptorul cu microunde, sau în cuptorul aragazului.
  • Dacă vreți varianta rapidă, dați prăjitura la microunde pentru 3-5 minute (verificați după 3-4 minute). Dacă alegeți metoda clasică, în cuptorul aragazului, coaceți negresa la 180 de grade Celsius pentru 20-30 de minute.

Notă

Lăsați negresa să se răcească, apoi o puteți tăia și servi.
Sursă rețetă: Giuseppe Healthy, Brownies senza farina 4 ingredienti: https://www.instagram.com/p/C7L-S0sqKai/?e=d68bf649-3ad2-4e7d-ba3f-f8bc7d3e3719&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.