Batoane din ovăz și semințe, preparate la rece – fără zahăr

Dacă aveți fulgi de ovăz în casă, faceți aceste batoane nutritive! Se prepară foarte simplu. Nu necesită coacere în cuptor.

Nu conțin zahăr, nici făină, ouă sau lactate. Sunt ideale pentru micuul dejun, pentru desert sau gustare. Pot fi oferite și copiilor, întrucât nu conțin ingrediente dăunătoare sau care dau adicție.

Batoane din ovaz si seminte, fara zahar si fara coacere

Batoane din ovaz si seminte, fara zahar si fara coacere

Ovăzul și semințele furnizează multe fibre, care ne asigură o doză mai bună de sațietate. Puteți folosi orice fel de semințe vă plac sau ce aveți prin casă. Eu am optat pentru un amestec de semințe de susan, dovleac, floarea-soarelui și in. 

Am pus de asemenea și câteva nuci tocate grosier la cuțit, pentru factorul crocant.

Rețete similare 

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de batoane fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Batoane din susan fără zahăr (keto, diabet, fără gluten, fără lactoză)
Batoane din morcov și ovăz, fără zahăr și ulei – un desert rapid și sănătos!
Batoane din banane și nucă de cocos – fără zahăr, făină, ulei
Batoane energizante cu fulgi de ovăz – desert hrănitor, de post

Batoane din ovaz

Batoane din ovaz

Batoane de ovaz

Batoane de ovaz

Batoane cu ovaz si seminte

Batoane cu ovaz si seminte

Batoane din ovaz fara coacere

Batoane din ovaz fara coacere

Batoane din ovaz la rece

Batoane din ovaz la rece

Batoane din ovaz fara coacere

Batoane din ovăz și semințe - fără zahăr

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 350 g de fulgi de ovăz
  • 50 g de semințe de susan (sau alte semințe)
  • 30 g de nuci
  • 5-7 linguri de făină de cocos
  • 250 ml de lapte de cocos
  • 1 lingură de ulei de cocos (opțional)
  • 5-7 linguri de tahini
  • 2-3 linguri de miere
  • 1 linguriță de esență de vanilie sau rom

Mod preparare rețetă
 

  • Încălziți laptele și turnați-l într-un bol. Adăugați fulgii de ovăz, semințele și nucile tocate grosier. Amestecați și lăsați-le la înmuiat 20 de minute, sau mai bine peste noapte.
  • Amestecați mierea cu uleiul de cocos topit, tahini și esența și turnați amestecul rezultat peste ovăzul hidratat.
  • Puneți treptat făina de cocos și amestecați. Dacă compoziția este prea moale și nu se ține între degete, mai adăugați făină. Trebuie să obțineți o pastă groasă și ușor lipicioasă. Gustați dacă este suficient de dulce.
  • Transferați compoziția într-o tavă tapetată cu folie alimentară de plastic sau hârtie de copt (răsfrântă peste pereții tăvii).
  • Distribuiți compoziția uniform în tavă cu dosul lingurii și presați bine. Trebuie să rezulte un strat compact și uniform.
  • Acoperiți cu o folie de plastic și dați tava în frigider pentru minim 4 ore. Cel mai bune este să o lăsați la rece peste noapte.
  • Compoziția întărită se scoate din tavă și se taie sub formă de batoane sau pătrate, după preferință.

Notă

Batoanele de ovăz se păstrează într-o caserolă, în frigider. În cazul în care considerați că nu le veți putea consuma pe toate într-o săptămână, mai puneți din ele în congelator. Sunt bune și congelate, mai ales pe perioada verii. 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.