Cartofi cu smântână și mărar – fără făină, fără gluten

Cartofii cu smântână și mărar sunt una din mâncărurile mele preferate. Dacă aveți smântână naturală, sau măcar o variantă cât mai integrală, va ieși ceva foarte bun.

Eu am folosit smântână de țară și fiind extrem de grasă, am mai adăugat apă pentru a o dilua. Am folosit circa 300 g de smântână și 200 ml de apă. 

Cartofi cu smantana si marar reteta

Cartofi cu smantana si marar reteta

De regulă, această mâncare se îngroașă cu puțină făină de grâu. Eu am folosit făină de năut și a ieșit foarte cremoasă.

Dacă nu aveți, nu puneți. Fierbeți mai mult smântâna și se va îngroșa, dacă are un procent mare de grăsime.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Ați gătit vreodată spanacul așa? Spanac cremos cu smântână și brânză, slab în carbohidrați – dieta keto, diabet
Somon cu sos de smântână – o mâncare rapidă, care se topește în gură
Supă de dovlecei, dreasă cu smântână – rețetă maramureșeană
Pască cu smântână, fără aluat

Smantana cu cartofi si marar

Smantana cu cartofi si marar

Cartofi cu smantana si marar

Cartofi cu smantana si marar

Smantana cu cartofi si marar - fara faina

Smantana cu cartofi si marar – fara faina

Smantana cu cartofi si marar

Smantana cu cartofi si marar

Cartofi cu smantana fara faina

Cartofi cu smantana fara faina

Smantana cu cartofi si marar - fara faina

Cartofi cu smântână și mărar - rețetă

Categorie Main Course

Ingrediente
  

  • 600 ml de smântână
  • 4-5 cartofi
  • 1 legătură de mărar
  • de ulei de măsline
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de făină de năut
  • sare, piper, usturoi după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați cartofii de coajă și tăiați-i sferturi sau cuburi medii.
  • Prăjiți cartofii până se înmoaie, apoi rumeniți-i puțin.
  • Amestecați smântâna cu făina de năut, sare și piper. Puneți-o într-o crăticioară, la foc redus.
  • Adăugați cartofii scurși de ulei. Lăsați smântâna să fiarbă circa 5-8 minute, cât să se îngroașe.
  • Adăugați usturoiul tocat mărunt sau zdrobit și mărarul tocat fin. Amestecați ușor, stingeți focul și puneți capacul. Lăsați smântâna să stea câteva minute la „infuzat".

Notă

Mâncarea din cartofi cu smântână și mărar se servește caldă, cu mămăligă proaspătă.  

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.