Cartofi cu smântână și mărar – fără făină, fără gluten
Cartofii cu smântână și mărar sunt una din mâncărurile mele preferate. Dacă aveți smântână naturală, sau măcar o variantă cât mai integrală, va ieși ceva foarte bun.
Eu am folosit smântână de țară și fiind extrem de grasă, am mai adăugat apă pentru a o dilua. Am folosit circa 300 g de smântână și 200 ml de apă.
De regulă, această mâncare se îngroașă cu puțină făină de grâu. Eu am folosit făină de năut și a ieșit foarte cremoasă.
Dacă nu aveți, nu puneți. Fierbeți mai mult smântâna și se va îngroșa, dacă are un procent mare de grăsime.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Ați gătit vreodată spanacul așa? Spanac cremos cu smântână și brânză, slab în carbohidrați – dieta keto, diabet
Somon cu sos de smântână – o mâncare rapidă, care se topește în gură
Supă de dovlecei, dreasă cu smântână – rețetă maramureșeană
Pască cu smântână, fără aluat
Cartofi cu smântână și mărar - rețetă
Ingredients
- 600 ml de smântână
- 4-5 cartofi
- 1 legătură de mărar
- de ulei de măsline
- 3-4 căței de usturoi
- 2 linguri de făină de năut
- sare, piper, usturoi după gust
Instructions
- Curățați cartofii de coajă și tăiați-i sferturi sau cuburi medii.
- Prăjiți cartofii până se înmoaie, apoi rumeniți-i puțin.
- Amestecați smântâna cu făina de năut, sare și piper. Puneți-o într-o crăticioară, la foc redus.
- Adăugați cartofii scurși de ulei. Lăsați smântâna să fiarbă circa 5-8 minute, cât să se îngroașe.
- Adăugați usturoiul tocat mărunt sau zdrobit și mărarul tocat fin. Amestecați ușor, stingeți focul și puneți capacul. Lăsați smântâna să stea câteva minute la „infuzat".