Prăjitură la tigaie fără zahăr, făină, ulei

Dacă aveți nevoie de un desert rapid, gustos și sănătos pe de-asupra, încercați rețeta de mai jos.

Este o prăjitură care poate fi coaptă pe aragaz, într-o tigaie adâncă sau într-o crăticioară cu capac.

Prajitura la tigaie fara faina, zahar, ulei

Prajitura la tigaie fara faina, zahar, ulei: Freepik.com

Nu conține zahăr, făină, ulei sau alte ingrediente întâlnite în mod obișnuit în prăjiturile tradiționale. Aveți nevoie doar de ouă, nuci și îndulcitor.

Da, sunt doar trei ingrediente, iar rezultatul este neașteptat. Prăjitura seamănă cu un chec. Este moale, delicat și moderat de dulce.

Poate fi servit de personele cu diabet, boala celiacă, intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Chec cu portocale fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Adio plăcinta cu foi! Prăjitură cu mere și iaurt, fără gluten, fără zahăr
Tort rapid pentru diabetici – fără zahăr, făină, ulei, ouă
Tort de iaurt și mango – fără zahăr, gluten, ulei

Prajitura la tigaie fara faina, zahar, ulei

Prăjitură la tigaie fără zahăr, făină, ulei

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 4 ouă
  • 180 g de nuci (sau alune, caju, migdale, semințe)
  • 100 g de eritritol (sau 30-40 picături de stevia lichidă)
  • 1 linguriță de praf de copt

Mod preparare rețetă
 

  • Începeți prin a măcina nucile în robot, până se transformă într-o pulbere. Nu le mixați prea mult deoarece își vor elibera prea mult uleiurile și riscați să obțineți o pastă untoasă.
  • Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri.
  • Puneți 50 g de eritritol (sau alt îndulcitor) peste albușuri și bateți-le cu mixerul până obțineți o spumă tare.
  • Adăugați gălbenușurile și amestecați ușor cu o lingură, de jos în sus. Folosiți mișcări ușoare, pentru a nu strica spuma.
  • Adăugați esența de vanilie, praful de copt și nucile măcinate. Acestea din urmă se adaugă treptat, amestecând ușor, până la deplina incorporare.
  • Compoziția se transferă într-o cratiță sau tigaie adâncă (24 cm), unsă cu unt sau ulei în prealabil.
  • Puneți capacul și așezați vasul pe aragaz, la foc redus. După 15 minute verificați dacă este gata. Centrul se va lăsa, deoarece are ouă.
  • După ce prăjitura s-a desprins de pe pereți, o puteți transfera pe o farfurie întinsă.
  • Se lasă la răcit, apoi se decorează cu un topping preferat.
  • Puteți servi această prăjitură pe deasupra cu puțină miere, cu magiun fără zahăr, cu iaurt amestecat cu îndulcitor sau cremă de brânză.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.