Drob suculent cu pește – rețetă dietetică, fără făină, fără gluten

Dacă vreți un drob mai dietetic decât cel tradițional cu miel, încercați să folosiți pește. Eu am preparat un drob cu ton și a ieșit delicios!

Este moale, suculent și savuros. Puteți folosi diverse legume și verdețuri de sezon. Ideal ar fi să optați pentru un file de pește proaspăt, pe care să îl fierbeți și apoi să îl includeți în compoziție.

Drob cu peste fara faina

Drob cu peste fara faina

Este un preparat hrănitor, sățios și dietetic în același timp. Nu am pus făină de grâu, fiind așadar potrivit și pentru persoanele care au boala celiacă sau intoleranță la gluten. Poate fi inclus și în dieta diabeticilor.

  Cumpără cartea 137 de preparate cu peste si fructe de mare  

137 de preparate cu peste si fructe de mare

137 de preparate cu peste si fructe de mare

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele cu ton și legume la cuptor / air fryer
Salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton
Sărmăluțe cu ton – la fel de bune ca și cele cu carne

Compozitie drob cu ton

Compozitie drob cu ton

Drob cu peste fara gluten

Drob cu peste fara gluten

Drob peste

Drob peste

Drob cu ton reteta

Drob cu ton reteta

Drob cu ton - reteta

Drob cu ton – reteta

Drob cu peste - reteta

Drob cu peste – reteta

  Cumpără cartea Retete de post si preparate din peste  

Retete de post si din peste

Drob cu peste - reteta

Drob cu pește (ton) - rețetă fără făină

Categorie Appetizer, Main Course

Ingrediente
  

  • 2 conserve de ton în saramură
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 1 ardei kapia
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 rădăcină de usturoi verde
  • 4-5 căței de usturoi
  • 4 ouă
  • 100 g de unt
  • 3-4 linguri de făină de migdale
  • pătrunjel și mărar verde, după gust
  • sare, piper, curry după gust

Ingrediente opționale

  • 100 g de telemea
  • 3 linguri de iaurt grecesc

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați morcovii, țelina și păstârnacul de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici.
  • Puneți jumătate din cantitatea de unt într-o crăticioară și căliți rădăcinoasele rase, câteva minute, cât se înmoaie. Lăsați-le apoi la răcit.
  • Scurgeți conservele de ton de lichid și puneți peștele într-un bol încăpător.
  • Spălați și tocați mărunt verdețurile (ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul) și adăugați-le peste pește.
  • Tocați mărunt usturoiul și ardeiul kapia fâșii mici. Puneți-le în bol.
  • Adăugați rădăcinoasele gătite și răcite, ouăle, restul de unt, iaurtul și telemeua rasă (dacă folosiți).
  • Puneți făina de migdale, sare, piper și condimente.
  • Amestecați bine, pentru omogenizare. Transferați compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă dreptunghiulară. Dacă vreți o formă clasică de drob, coaceți compoziția într-o tavă de pâine/chec.
  • Eu am presărat și câteva semințe de susan pe deasupra.
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40-50 de minute, sau până când drobul s-a închegat și a devenit rumen deasupra.
  • Lăsați drobul să se răcească de tot înainte de a-l tăia și servi.

Notă

Acest drob de pește merge cu legume crude sau salate de verdețuri, cu ketchup, maioneză, ceapă verde, muștar etc. 
Dacă folosiți telemea, reduceți cantitatea de sare, ca să nu vă iasă un drob prea sărat.
Din compoziția acestui drob se pot face și chiftele. 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.