Pască fără zahăr, făină și ulei! O rețetă dietetică pe care să o încerci anul acesta
Cu siguranță mulți dintre voi căutați o rețetă de pască fără zahăr și făină. Pe internet există diverse rețete fără făină, dar care folosesc griș sau amidon în schimb.
Rețeta de mai jos nu are niciun fel de făină sau cereală. Se prepară doar din lactate și ouă. Nu are nici măcar zahăr sau ulei.
Este o pască adecvată pentru diabetici, pentru cei care suferă de boala celiacă sau au intoleranță la gluten.
Neavând nici zahăr, nici făină, este un desert potrivit și pentru persoanele care țin cură de slăbire.
Dacă aveți diabet, vă sugerez să folosiți stevia sau eritritol ca îndulcitor. Adăugați-l în cantitatea dorită.
Este important să gustați compoziția dacă este suficient de dulce, pentru a ajusta cantitatea de îndulcitor.
Pentru această pască vă recomand să folosiți o brânză de vaci scursă bine. Nu trebuie să fie nici foarte uscată, ci cremoasă. Iaurtul, de asemenea, trebuie să fie cremos, fără zer. Iaurtul grecesc este cel mai potrivit.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pască, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură cu brânză fără zahăr, făină, ulei – mai dietetică decât pasca
Pască fără aluat cu ricotta și lămâie – fără zahăr și făină (bună și în diabet)
Pască keto fără aluat, bună pentru diabetici – rețeta unui expert în nutriție
„Pască” dietetică, fără coacere – fără zahăr, ouă și brânză
Pască fără zahăr și făină
Ingrediente
- 100 g de stafide + apă fierbinte
- 1/2 kg de brânză de vaci
- 80 g de iaurt
- 4 ouă
- 20 g de miere sau sirop de arțar/agave
- 1 linguriță de esență de vanilie
Mod preparare rețetă
- Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să hidratați stafidele. Puneți-le într-un bol și turnați peste ele apă fierbinte, cât să le acopere. Lăsați-le la înmuiat 30-60 de minute, sau peste noapte.
- Puneți brânza de vaci, iaurtul, mierea și esența de vanilie într-un bol. Introduceți blenderul manual și pasați bine ingredientele până rezultă o cremă fină.
- Spargeți ouăle într-un bol separat și mixați-le cu puțină sare folosind un mixer, până se transformă într-o spumă albicioasă.
- Puneți spuma de ouă în crema de brânză și iaurt și amestecați cu o paletă, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.
- Scurgeți stafidele de apă și tamponați-le cu șervețele pentru a înlătura excesul de lichid.
- Adăugați stafidele în compoziție și amestecați ușor.
- Ungeți o tavă rotundă cu ulei (un inel culinar de 18 cm.). Turnați compoziția în ea și bateți tava de masă de câteva ori pentru a înlătura golurile de aer.
- Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 45-50 de minute. Este gata când s-a închegat și a căpătat o culoare aurie-rumenă deasupra.
- Se scoate din tavă cu grijă și se lasă la răcit complet. Apoi se dă în frigider și se lasă câteva ore sau peste noapte la rece.