Margarină cremoasă făcută acasă într-o variantă sănătoasă

Toți fugim de margarină, din cauză că este catalogat drept unul din cele mai nocive surse de grăsimi procesate.

Acest produs poate fi replicat în casă într-o variantă sănătoasă. Cu rețeta de mai jos nu vom mai evita margarina, ci o vom mânca pe pâine!

Margarina facuta in casa - intr-o varianta sanatoasa

Imagine sugestiva: Margarina facuta in casa: Veganbaking.net

Este cremoasă, fină și se întinde foarte bine. Poate fi folosită la tartine, sau chiar la gătit. Gospodinele autentice folosesc de regulă margarina la frământat, deoarece dă aluaturilor o frăgezime aparte.

Vă sfătuiesc să folosiți uleiuri de calitate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de margarină sau unt vegan făcut în casă, pe care vă recomand să le încercați: 

Unt vegan din 2 ingrediente – cea mai bună alternativă la margarină sau la unt, dacă aveți intoleranță la lactoză
Cum să faci unt vegan din lapte de soia – margarină sănătoasă pentru rețetele de post
Margarină făcută în casă, fără conservați și arome artificiale

Margarina facuta in casa - intr-o varianta sanatoasa

Margarină făcută în casă - rețetă

Categorie Appetizer, Breakfast, Side Dish

Ingrediente
  

  • 125 g de lapte de migdale (sau lapte de soia)
  • 1 lingură de oțet de mere (sau suc de lămâie)
  • 60 ml de ulei de măsline
  • 170 ml de ulei de cocos
  • 1/4 linguriță de turmeric (pentru culoare)
  • 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriță de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți laptele într-un pahar și adăugați oțetul sau sucul de lămâie. Amestecați și lăsați-l 10 minute.
  • Turnați amestecul în paharul blenderului vertical sau în alt vas înalt și îngust.
  • Adăugați cele două tipuri de ulei, drojdia nutrițională, sarea și curcumina.
  • Introduceți blenderul manual și mixați fără să ridicați blenderul de la baza paharului timp de 30 de secunde.
  • Transferați compoziția în formele dorite. Puteți folosi un vas rotund sau dreptunghiular, după preferință. Dacă vreți să scoateți margarina din formă, folosiți forme din silicon sau hârtie de copt.
  • Introduceți formele în frigider pentru 1-2 ore, sau până când compoziția lichidă se întărește și devine fermă.

Notă

Margarina rezultată are, desigur, gust de ulei de măsline și de cocos. Dacă vreți să fie fără aromă, folosiți un ulei cu gust neutru.
De exemplu, uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de floarea-soarelui presat la rece, iar uleiul de cocos obișnuit cu ulei de cocos dezodorizat.
Chiar dacă este o versiune mai sănătoasă decât margarina din comerț, consumați-o în doze mici și ocazional, pentru a menține un aport redus de grăsimi. 
Sursă rețetă: Mundo.saludable.si.py, Manteca vegana: https://www.instagram.com/p/C4bw6HXu_Lk/?e=f866b105-ef40-4ea1-9227-e0c5308e4032&g=5

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.