Terci de ovăz la rece, cu semințe și fructe, fără zahăr
Terciul de ovăz este unul din cele mai simple și rapide idei de mic-dejun, gustare sau desert.
Există mai multe variante de preparare: prin înmuiere, fierbere sau coacere în cuptor.
Prima opțiune este cea mai simplă. Fulgii se pun la înmuiat de cu seară și se lasă până dimineață. În acest interval, ovăzul va absorbi lichidul și se va umfla. A doua zi veți avea un terci delicios și aromat.
Nu este nevoie să adăugați zahăr. Pentru gustul dulce puteți folosi fructe uscate și/sau proaspete.
Vă sfătuiesc să combinați întotdeauna ovăzul cu o sursă de proteine și grăsimi, precum nuci sau semințe. Acestea vor atenua creșterea glicemică produsă de ovăz.
Pentru această rețetă, eu am folosit un amestec de mai multe semințe: susan, in, floarea-soarelui, chia, dovleac. Voi puteți folosi unul sau doar câteva tipuri, sau nuci.
Am servit terciul de ovăz cu fructe proaspete deasupra. Eu am ales kiwi, voi puteți pune ce vreți sau ce aveți prin casă.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz pe care vă recomand să le încercați:
Turtițe din ovăz și semințe de chia, fără ulei, drojdie sau praf de copt
Tartă fragedă de post, din mere și ovăz – fără zahăr, făină, ulei
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Brioșe cu portocale și ovăz – fără zahăr și făină de grâu
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Terci de ovăz la rece, fără zahăr
Ingrediente
- 7 linguri de fulgi de ovăz
- 1 lingură de fulgi de cocos
- 1 lingură de mix de semințe
- 1 lingură de nuci tocate
- 1 lingură de stafide
- 1 kiwi
- apă sau lapte
Mod preparare rețetă
- Puneți fulgi de ovăz într-un bol sau pahar (cu capac). Adăugați fulgii de cocos, semințele, stafidele și amestecați bine.
- Turnați apă sau lapte, cât să acopere puțin ingredientele.
- Tăiați kiwi cubulețe și puneți-le deasupra.
- Puneți capacul și dați amestecul la frigider peste noapte.
- Terciul se servește a doua zi.