Salată verde cu fasole roșie și avocado – rețetă consistentă de post
Salatele pot fi transformate într-un fel principal dacă adăugăm în ele surse de proteine și grăsimi, precum leguminoase.
O idee bună de salată sățioasă și hrănitoare, pe care o puteți servi la orice moment din zi, este această salată verde cu fasole roșie și avocado.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:
Salată de fasole cu sfeclă roșie
Salată de legume cu avocado – rețetă + beneficii
Salată de rucola și fasole boabe – dulce-acrișoară, hrănitoare și sățioasă!
Salată colorată de legume și boabe de fasole – rețetă sățioasă și hrănitoare
Salată verde cu fasole roșie și avocado
Ingrediente
- 1/2 căpățână de salată verde
- 200 g de fasole roșie fiartă
- 1 avocado
- 1/4 castravete
- 1 roșie
- 2 fire de ceapă verde
- 1/4 lămâie
- 2 linguri de oțet balsamic sau suc de lămâie
- 1/2 linguriță de miere
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Mod preparare rețetă
- Spălați ceapa verde, castravetele și salata verde.
- Puneți apoi toate legumele la înmuiat într-un bol cu apă și puțin bicarbonat de sodiu (acesta ajută la eliminarea pesticidelor de pe suprafața frunzelor). După câteva minute, clătiți-le cu apă curată.
- Stoarceți bine salata verde și ceapa verde de apă și tăiați-le mărunt, sau în mărimea dorită. Puneți-le într-un bol.
- Scurgeți fasolea roșie de zeamă și clătiți-o (dacă este din conservă). Scurgeți-o bine de apă și puneți boabele în salată.
- Tăiați pulpa de avocado în cubulețe și adăugați-le și pe ele în salată. Adăugați castravetele și roșia - tăiate și ele cuburi.
- Într-un bol separat amestecați ingredientele pentru dressing (sos): uleiul, oțetul balsamic (sau zeama de lămâie) și mierea. Puneți sare, piper sau alte mirodenii.
- Turnați sosul obținut peste legume și amestecați ușor salata, pentru a nu zdrobi bucățile de avocado.