Salată verde cu fasole roșie și avocado – rețetă consistentă de post

Salatele pot fi transformate într-un fel principal dacă adăugăm în ele surse de proteine și grăsimi, precum leguminoase.

O idee bună de salată sățioasă și hrănitoare, pe care o puteți servi la orice moment din zi, este această salată verde cu fasole roșie și avocado.

Salata verde cu fasole rosie si avocado

Salata verde cu fasole rosie si avocado

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Salată de fasole cu sfeclă roșie
Salată de legume cu avocado – rețetă + beneficii
Salată de rucola și fasole boabe – dulce-acrișoară, hrănitoare și sățioasă!
Salată colorată de legume și boabe de fasole – rețetă sățioasă și hrănitoare

 

Salata verde cu fasole rosie si avocado

Salată verde cu fasole roșie și avocado

Categorie Main Course, Salad, Side Dish

Ingrediente
  

  • 1/2 căpățână de salată verde
  • 200 g de fasole roșie fiartă
  • 1 avocado
  • 1/4 castravete
  • 1 roșie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1/4 lămâie
  • 2 linguri de oțet balsamic sau suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați ceapa verde, castravetele și salata verde.
  • Puneți apoi toate legumele la înmuiat într-un bol cu apă și puțin bicarbonat de sodiu (acesta ajută la eliminarea pesticidelor de pe suprafața frunzelor). După câteva minute, clătiți-le cu apă curată.
  • Stoarceți bine salata verde și ceapa verde de apă și tăiați-le mărunt, sau în mărimea dorită. Puneți-le într-un bol.
  • Scurgeți fasolea roșie de zeamă și clătiți-o (dacă este din conservă). Scurgeți-o bine de apă și puneți boabele în salată.
  • Tăiați pulpa de avocado în cubulețe și adăugați-le și pe ele în salată. Adăugați castravetele și roșia - tăiate și ele cuburi.
  • Într-un bol separat amestecați ingredientele pentru dressing (sos): uleiul, oțetul balsamic (sau zeama de lămâie) și mierea. Puneți sare, piper sau alte mirodenii.
  • Turnați sosul obținut peste legume și amestecați ușor salata, pentru a nu zdrobi bucățile de avocado.

Notă

Salata de fasole roșie și avocado poate fi servită imediat. Ce rămâne se păstrează într-o caserolă la frigider.
Însă este indicat să o consumați în aceeași zi, deoarece avocado se va oxida și își va schimba culoarea.
Sursă rețetă: Food Network, Avocado and red bean salad: https://foodnetwork.co.uk/recipes/avocado-and-red-bean-salad

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.