Polen cu miere și lămâie – mai bun decât orice supliment alimentar din farmacii!
De câte ori am mers în ultima vreme într-o farmacie, am fost mirată să constat cât de multe persoane așteptau la rând.
Farmaciile au devenit un fel de supermarket, unde lumea se duce zilnic să-și cumpere alimente.
Nu este deloc surprinzător că luăm medicamentele ca pe mâncare. La câte reclame se fac la televizor, am ajuns să mâncăm pastile pe pâine.
Cuprins
Citiți eticheta suplimentelor alimentare – conțin mulți aditivi!
Da, cu siguranță avem nevoie de suplimente alimentare, din cauza conținutului tot mai mic de nutrienți din hrana pe care o consumăm. Însă trebuie să fim foarte atenți la ceea ce cumpărăm.
Am observat că majoritatea suplimentelor au aditivi, E-uri, îndulcitori sintetici, arome artificiale și alte substanțe care nu au ce căuta acolo. Parcă ai cumpăra un produs alimentar procesat și nu o vitamină. În multe supliment se bagă pudră de talc!
Vă sfătuiesc să citiți eticheta, mai ales dacă este vorba despre un produs ieftin. Când cereți un medicament sau un supliment de la farmacie, uitați-vă pe etichetă și apoi dați banii pe el.
Vin și cu o sugestie care poate înlocui suplimentele și multivitaminele din farmacii. Este vorba despre o pastă din polen, miere și lămâie.
Polenul de albine – un aliment complet
Polenul crud este considerat un aliment complet și are o proveniență 100% naturală. Se găsește la magazinele naturiste sub formă de granule crude și se păstrează în congelator.
În acele mici bobițe de polen se găsesc aproape toți nutrienții de care corpul are nevoie. Conțin proteine, vitamine din grupul B și alte vitamine, calciu, fier, zinc, seleniu, magneziu, enzime digestive, antioxidanți și prebiotice. Toate la un loc.
Consumul de polen sprijină funcția sistemului imunitar. Mărește nivelul de energie al corpului prin nutrienții pe care îi furnizează.
Este benefic în anemie, convalescență, debilitate, oboseală, slăbiciune, astenie, anorexie, constipație. Fortifică organismele slăbite, subnutrite sau afectate de boală. Este deopotrivă indicat copiilor (peste 7 ani) și vârstnicilor.
Polenul crud are un gust dulce și parfumat. Există mai mult soiuri: poliflor, de trandafir, de măr, de cireș, de prun etc.
Îl putem consuma ca atare, cu lingurița, sau îl putem adăuga în iaurt, terci de cereale, salate sau alte preparate reci sau călduțe (nu fierbinți!). Un tonic apicol foarte bun este cel obținut din polen, miere și suc de lămâie.
Un studiu comparativ din 2010, apărut în jurnalul „Pharmaceutical Biology” a arătat că un amestec de polen și miere ajută în astm, bronșită, ulcere peptice, colită, infecții diverse (inclusiv hepatita B), reumatism și cancere.
Această formulă a fost testată pentru efectele sale antiinflamatoare, gastroprotectoare, antioxidante și antinociceptive.
Rețete similare
Dacă dați o căutare pe cuvântul „polen” pe site-ul nostru veți găsi numeroase articole despre polen și beneficiile acestuia. Vă las aici câreva rețete cu polen, pe care vă recomand să le încercați:
Pasta de miere, polen și susan – secretul tinereții, dezvăluit de un apicultor bulgar
Energizant din cătină, miere, propolis și polen
Cea mai sănătoasă băutură – Hidromel din miere și polen
Cura de întărire a sănătății cu 4 imunostimulatoare puternice: cătină, propolis, miere și polen
Polen cu miere și lămâie - rețetă
Ingrediente
- 1 lingură cu vârf de polen crud
- 1 lingură de miere
- 1 lămâie
Mod preparare rețetă
- Puneți polenul într-un bol. Adăugați sucul de lămâie și frecați bine cele două ingrediente, până se dizolvă granulele de polen.
- Adăugați mierea și amestecați până la deplina incorporare.
- Aceste amestec poate fi consumat așa cum este, ca o pastă dulce, sau cu apă.
- Puneți pasta într-un pahar sau borcan de sticlă și turnați peste ea 400 ml de apă plată sau minerală (la temperatura camerei).
- Lăsați limonadă obținută în repaos pentru 10-15 minute, apoi o puteți consuma. Agitați bine conținutul înainte de a o bea.