Prăjitură proteică din brânzică de vaci și ou – fără zahăr, făină de grâu, ulei
Dacă aveți o cutiuță de brânzică de vaci în frigider și nu știți ce să faceți cu ea, încercați această rețetă! Veți obține o prăjitură delicioasă și totodată dietetică.
Nu conține zahăr, nici făină de grâu, nici măcar ulei. O puteți include în regim dacă aveți diabet, intoleranță la gluten sau dacă țineți cură de slăbire. Este un desert cât se poate de natural, potrivit și pentru copii.

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura din branza – fara zahar, faina si ulei: Timolina
Pe lângă faptul că este sănătoasă, această prăjiturică mai are un mare avantaj: se prepară foarte repede. Trebuie doar să amestecați ingredientele și să coaceți compoziția.
Așadar, cu proxima ocazie încercați această rețetă!
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu brânză de vaci fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:
Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă cu brânză – fără zahăr, făină, ouă, ulei
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Sufleu de lămâie și brânză dulce – desert proteic fără zahăr și făină
Prăjitură cu brânzică și ouă, fără zahăr și făină
Ingrediente
- 250 g de brânzică de vaci
- 1 ou
- 20 g de amidon
- stevia sau alt îndulcitor (după gust)
- 1 lingură de stafide, afine, sau bucăți de ciocolată
Mod preparare rețetă
- Puneți brânzica în paharul blenderului vertical. Adăugați oul, făina de amidon și îndulcitorul.
- Introduceți blenderul și pasați ingredientele până se transformă într-o pastă fină. Dacă vreți ca prăjitura să aibă o consistență mai grosieră, puteți amesteca ingredientele cu un tel.
- Adăugați stafidele, afinele sau chipsurile de ciocolată și amestecați cu o lingură.
- Tapetați o tavă/formă mică (10 x 15 cm) cu hârtie de copt. Transferați compoziția în tavă și nivelați.
- Coaceți prăjitura în cuptor sau la air fryer la 160 de grade Celsius, timp de 20-22 de minute, sau până când se încheagă. După răcire devine mai fermă.