Prăjitură proteică din brânzică de vaci și ou – fără zahăr, făină de grâu, ulei
Dacă aveți o cutiuță de brânzică de vaci în frigider și nu știți ce să faceți cu ea, încercați această rețetă! Veți obține o prăjitură delicioasă și totodată dietetică.
Nu conține zahăr, nici făină de grâu, nici măcar ulei. O puteți include în regim dacă aveți diabet, intoleranță la gluten sau dacă țineți cură de slăbire. Este un desert cât se poate de natural, potrivit și pentru copii.
![Prajitura din branza - fara zahar, faina si ulei](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/03/Prajitura-din-branza-fara-zahar-faina-si-ulei.jpg)
Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura din branza – fara zahar, faina si ulei: Timolina
Pe lângă faptul că este sănătoasă, această prăjiturică mai are un mare avantaj: se prepară foarte repede. Trebuie doar să amestecați ingredientele și să coaceți compoziția.
Așadar, cu proxima ocazie încercați această rețetă!
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu brânză de vaci fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:
Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă cu brânză – fără zahăr, făină, ouă, ulei
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Sufleu de lămâie și brânză dulce – desert proteic fără zahăr și făină
Prăjitură cu brânzică și ouă, fără zahăr și făină
Ingrediente
- 250 g de brânzică de vaci
- 1 ou
- 20 g de amidon
- stevia sau alt îndulcitor (după gust)
- 1 lingură de stafide, afine, sau bucăți de ciocolată
Mod preparare rețetă
- Puneți brânzica în paharul blenderului vertical. Adăugați oul, făina de amidon și îndulcitorul.
- Introduceți blenderul și pasați ingredientele până se transformă într-o pastă fină. Dacă vreți ca prăjitura să aibă o consistență mai grosieră, puteți amesteca ingredientele cu un tel.
- Adăugați stafidele, afinele sau chipsurile de ciocolată și amestecați cu o lingură.
- Tapetați o tavă/formă mică (10 x 15 cm) cu hârtie de copt. Transferați compoziția în tavă și nivelați.
- Coaceți prăjitura în cuptor sau la air fryer la 160 de grade Celsius, timp de 20-22 de minute, sau până când se încheagă. După răcire devine mai fermă.