Prăjitură proteică din brânzică de vaci și ou – fără zahăr, făină de grâu, ulei

Dacă aveți o cutiuță de brânzică de vaci în frigider și nu știți ce să faceți cu ea, încercați această rețetă! Veți obține o prăjitură delicioasă și totodată dietetică.

Nu conține  zahăr, nici făină de grâu, nici măcar ulei. O puteți include în regim dacă aveți diabet, intoleranță la gluten sau dacă țineți cură de slăbire. Este un desert cât se poate de natural, potrivit și pentru copii. 

Prajitura din branza - fara zahar, faina si ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura din branza – fara zahar, faina si ulei: Timolina

Pe lângă faptul că este sănătoasă, această prăjiturică mai are un mare avantaj: se prepară foarte repede. Trebuie doar să amestecați ingredientele și să coaceți compoziția.

Așadar, cu proxima ocazie încercați această rețetă! 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu brânză de vaci fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:

Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă cu brânză – fără zahăr, făină, ouă, ulei
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Sufleu de lămâie și brânză dulce – desert proteic fără zahăr și făină

Prajitura din branza - fara zahar, faina si ulei

Prăjitură cu brânzică și ouă, fără zahăr și făină

Categorie Breakfast, Dessert
Servings 2

Ingrediente
  

  • 250 g de brânzică de vaci
  • 1 ou
  • 20 g de amidon
  • stevia sau alt îndulcitor (după gust)
  • 1 lingură de stafide, afine, sau bucăți de ciocolată

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți brânzica în paharul blenderului vertical. Adăugați oul, făina de amidon și îndulcitorul.
  • Introduceți blenderul și pasați ingredientele până se transformă într-o pastă fină. Dacă vreți ca prăjitura să aibă o consistență mai grosieră, puteți amesteca ingredientele cu un tel.
  • Adăugați stafidele, afinele sau chipsurile de ciocolată și amestecați cu o lingură.
  • Tapetați o tavă/formă mică (10 x 15 cm) cu hârtie de copt. Transferați compoziția în tavă și nivelați.
  • Coaceți prăjitura în cuptor sau la air fryer la 160 de grade Celsius, timp de 20-22 de minute, sau până când se încheagă. După răcire devine mai fermă.

Notă

Lăsați prăjitura să se răcească de tot înainte de a o consuma. Se poate tăia în cuburi, sau în porțiile dorite. Pentru un aspect mai elegant, pudrați-o cu stevia sau fulgi de cocos.
La această rețetă se poate folosi ricotta (urdă), brânză de vaci proaspătă (fără zer), cremă de brânză, perluțe de brânzică de vaci și smântână sau mascarpone.
Sursă rețetă: Ricettina Easy, Torta ricotta e cioccolato: https://www.instagram.com/p/C4IWIsYoC5E/?e=501d496a-348c-4acb-bf19-2c48eb04d4ee&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.