Sărmăluțe cu ton – la fel de bune ca și cele cu carne

Combinația dintre orez și pește este întotdeauna reușită. Ea poate fi folosită ca umplutură pentru niște sărmăluțe delicioase! 

Puteți încerca această rețetă acum, în săptămâna albă, când avem dezlegare la pește și produse lactate. Sarmalele sunt la fel de gustoase și sățioase ca și cele făcute cu carne. Nu se simte gustul de pește intens. 

Sarmale fara carne, facute cu ton

Sarmale fara carne, facute cu ton

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de sarmale pe care vă recomand să le încercați:

Sarmale pentru diabetici (fără orez)
Sarmale de post cu miez de nucă
Sarmale de post cu ciuperci – rețete gustoase

Sarmale cu ton

Sarmale cu ton

Sarmalute cu ton

Sarmalute cu ton

Sarmale fara carne, facute cu ton

Sarmale cu ton - rețetă

Categorie Main Course
Servings 80

Ingrediente
  

  • 500 g de orez
  • 6 cepe
  • 1 morcov
  • 500 g de ton (conservă, în ulei de măsline)
  • 2 lingurițe de bulion concentrat
  • verdețuri, după gust (mărar, pătrunjel)
  • sare, piper, condimente (cimbru, curry)
  • frunze de varză murată și/sau frunze de vie

Mod preparare rețetă
 

  • Orezul se spală și se toatnă peste el apă fierbinte. Se lasă la umflat circa 20-30 de minute.
  • Între timp, pregătiți frunzele de varză sau de vie, în care veți împacheta sarmalele. Acestea de spală puțin și se storc bine. Se rup în foi de mărimea palmei, sau în funcție de cât de mari vreți să faceți saramalele.
  • Curățați cepele și morcovul de coajă. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare. Puteți folosi și alte rădăcinoase, precum păstârnac, pătrunjel, țelină.
  • Căliți ceapa câteva minute în ulei, apoi adăugați celelalte legume și bulionul. După câteva minute se pune orezul. Se călește puțin, apoi se ia de pe foc.
  • Adăugați tonul, ouăle, sarea, condimentele și verdeața. Amestecați bine compoziția. Ouăle sunt opționale, se poate și fără.
  • Luați câte o frunză de varză sau de vie și puneți câte 1-2 lingurițe de umplutură. Rulați-le strâns și împachetați capetele.
  • Sarmalele umplute se așează într-o cratiță pe fundul căreia se pune un strat de frunze de varză. Printre sarmale se pot pune crenguțe de cimbru și foi de dafin.
  • Turnați apă fierbinte peste sarmale, cât să le cuprindă și puneți cratița pe aragaz.
  • Sarmalele se fierb la foc mic circa 1-2 ore, sau până când se înmoaie frunza de varză/vie.

Notă

Sărmăluțele sunt bune și calde și reci. Le puteți servi ca atare, sau cu smântână ori iaurt. 
Se păstrează în frgider, într-o caserolă cu capac. 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.