Fursecuri din mere și orez – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză

Aceste fursecuri se prepară foarte repede și ușor. Dacă aveți mere și orez în casă, nu ezitați să încercați rețeta.

Fursecurile nu au o textură moale și sfărâmicioasă, ci mai degrabă tare. Nu conțin gluten, lactoză, ouă sau alte ingrediente cu potențial alergen. Au o aromă de unt, deși nu conțin niciun produs lactat. 

Fursecuri din mere si faina de orez reteta

Fursecuri din mere si faina de orez reteta

Eu nu am avut făină de orez, dar am făcut-o în casă. Puteți face și voi la fel. Cântăriți 200 de grame de orez și măcinați-l fin cu ajutorul unui blender puternic sau a râșniței electrice de cafea.

Dacă aveți nevoie de făină de orez fără gluten, v-o recomand pe aceasta.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri din mere și nuci – fără făină, zahăr, ouă, lactate
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei

Biscuiti din mere si orez

Biscuiti din mere si orez

Biscuiti din mere si faina de orez

Biscuiti din mere si faina de orez

Fursecuri cu mere si faina de orez

Fursecuri cu mere si faina de orez

Fursecuri din mere si faina de orez

Fursecuri din mere si faina de orez

Fursecuri fara gluten

Fursecuri fara gluten

Fursecuri cu mere si faina de orez

Fursecuri din mere și orez - rețetă

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 200 g de făină de orez
  • 2 mere
  • 4 linguri de miere (sau alt îndulcitor)
  • 60 ml de ulei
  • esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 5-10 picături de stevia, sau alt îndulcitor (opțional)

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți făina de orez într-un bol.
  • Curățați merele de coajă și cotoare. Tăiați-le bucăți și căliți-le pe aragaz sau la microunde, până se fac moi.
  • Pasați-le apoi cu o furculiță sau cu un blender vertical, până se transformă într-un piure fin.
  • Turnați piureul de mere peste făina de orez. Adăugați mierea, uleiul, sarea și vanilia. Amestecați bine cu paletă. Frământați cu mâna dacă este nevoie pentru a obține un aluat omogen.
  • Tapetați tava întinsă a cuptorului cu hârtie de copt. Umeziți puțin palmele. Luați câte o bucățică de aluat și modelați-o într-o bilă, apoi aplatizați-o între palme pentru a-i da forma unui fursec. Procedați așa până terminați aluatul.
  • Tava umplută cu fursecuri se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute, cu căldură sus și jos. Este important să nu depășiți timpul de coacere! Dacă le lăsați mai mult, fursecurile se vor întări foarte tare după răcire.

Notă

În compoziția acestor fursecuri se pot adăuga și alte ingrediente, precum chipsuri de ciocolată (50 g), fulgi de cocos (30 g) sau cacao (2 lingurițe). 
Dacă aș repeta rețeta, data viitoare aș înlocui 50 de grame din făina de orez cu amidon sau făină de ovăz (fulgi măcinați), pentru a da fursecurilor o textură mai moale. Făina de orez întărește foarte tare.
Sursă rețetă: JJ Citysingluten, Galletas saludables sin gluten, sin huevos: https://www.youtube.com/watch?v=fE2EmhN22AU&ab_channel=JJcitysingluten
 

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.