Fursecuri din mere și orez – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză
Aceste fursecuri se prepară foarte repede și ușor. Dacă aveți mere și orez în casă, nu ezitați să încercați rețeta.
Fursecurile nu au o textură moale și sfărâmicioasă, ci mai degrabă tare. Nu conțin gluten, lactoză, ouă sau alte ingrediente cu potențial alergen. Au o aromă de unt, deși nu conțin niciun produs lactat.
Eu nu am avut făină de orez, dar am făcut-o în casă. Puteți face și voi la fel. Cântăriți 200 de grame de orez și măcinați-l fin cu ajutorul unui blender puternic sau a râșniței electrice de cafea.
Dacă aveți nevoie de făină de orez fără gluten, v-o recomand pe aceasta.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:
Fursecuri din mere și nuci – fără făină, zahăr, ouă, lactate
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei
Fursecuri din mere și orez - rețetă
Ingrediente
- 200 g de făină de orez
- 2 mere
- 4 linguri de miere (sau alt îndulcitor)
- 60 ml de ulei
- esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 5-10 picături de stevia, sau alt îndulcitor (opțional)
Mod preparare rețetă
- Puneți făina de orez într-un bol.
- Curățați merele de coajă și cotoare. Tăiați-le bucăți și căliți-le pe aragaz sau la microunde, până se fac moi.
- Pasați-le apoi cu o furculiță sau cu un blender vertical, până se transformă într-un piure fin.
- Turnați piureul de mere peste făina de orez. Adăugați mierea, uleiul, sarea și vanilia. Amestecați bine cu paletă. Frământați cu mâna dacă este nevoie pentru a obține un aluat omogen.
- Tapetați tava întinsă a cuptorului cu hârtie de copt. Umeziți puțin palmele. Luați câte o bucățică de aluat și modelați-o într-o bilă, apoi aplatizați-o între palme pentru a-i da forma unui fursec. Procedați așa până terminați aluatul.
- Tava umplută cu fursecuri se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute, cu căldură sus și jos. Este important să nu depășiți timpul de coacere! Dacă le lăsați mai mult, fursecurile se vor întări foarte tare după răcire.