Negresă fragedă în 5 minute, fără zahăr, făină și ulei – doar 3 ingrediente!
Multe persoane preferă un mic-dejun dulce în locul unei mese sărate. De aceea preferă să mănânce un croissant, un covrig sau altceva de genul acesta.
Produsele de patiserie nu sunt o alegere bună, deoarece sunt foarte procesate. Conțin multe calorii, mult zahăr și grăsimi saturate.
O alternativă mai bună este să vă faceți singuri un desert sănătos în casă, precum negresa de mai jos. Rețeta pe care v-o prezint mai jos este gata în câteva minute și chiar merită încercată.
Aveți nevoie doar de 1 ou, 1 banană și puțină cacao. Se amestecă totul și se dă la microunde. Este o metodă ingenioasă de a consuma acel ou de dimineață pe care mulți îl fierb și îl mănâncă simplu.
Bineînțeles, această negresă poate fi servită și ca desert sau gustare, nu doar ca mic-dejun.
Dacă nu aveți sau nu vreți să folosiți cuptorul cu microunde, puteți coace această negresă în cuptorul obișnuit, la 180 de grade pentru 20-30 de minute, sau la air fryer, la 160 de grade pentru circa 10 minute. Și dacă tot aprindeți cuptorul, vă recomand să dublați rețeta, ca să obțineți o prăjitură mai mare.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină pe care vă recomand să le încercați:
1 ou, 1 măr și cacao – negresă fără zahăr, lactoză, făină sau ulei
Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)
Negresă fără gluten și fără zahăr – cu banane și iaurt
Negresă fără gluten, zahăr sau ulei – cu fulgi de ovăz și banane
Negresă rapidă fără zahăr și făină - rețetă
Ingrediente
- 1 banană
- 1 ou
- 15 g de cacao
- 4-6 picături de stevia
- 1/4 linguriță de praf de copt
- vanilie, după gust
Mod preparare rețetă
- Alegeți un vas mic termorezistent în care veți coace negresa. Puteți folosi o caserolă din plastic tare, un bol ceramic, un vas din sticlă - rotund, pătrat, dreptunghiular, după preferință. În acest vas veți amesteca toate ingredientele.
- Decoji banana și puneți-o în vas. Pasați-o cu o furculiță până se face piure.
- Adăgați oul, îndulcitorul și vanilia și bateți bine compoziția, până la omogenizare.
- Incorporați la final pudra de cacao, praful de copt și un praf de sare. Amestecați totul foarte bine.
- Puteți pune deasupra fructe sau ciocolată. Eu am pus câteva rondele de banană și bucăți de nuci.
- Dați vasul în cuptorul cu microunde pentru 4-6 minute. Depinde de puterea cuptorului fiecăruia, de aceea durata de coacere variază. Când scobitoarea iese curată din mijloc, negresa este făcută.
- Lăsați-o 10 minute la răcorit, apoi se poate tăia și servi.