Maioneză din avocado și iaurt – fără ouă, fără ulei

Această maioneză din avocado și iaurt este o versiune de maioneză dietetică. Nu conține ulei deloc. Este cremoasă, fină și sățioasă.

O recomand celor care țin cură de slăbire, precum și persoanelor care au intoleranță la ouă și nu pot consuma maioneza clasică. 

Maioneza din avocado si iaurt - fara ou, fara ulei

Imagine cu rol ilustrativ: Maioneza din avocado si iaurt – fara ou, fara ulei: Jcomp

Maioneza din avocado și iaurt poate fi folosită la diverse salate, pentru lipii, coșulețe, ouă umplute sau alte preparate și aperitive. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de maioneză dietetică – de dulce sau de post, pe care vă recomand să le încercați:

Maioneză fără ulei – identică la gust cu cea tradițională
Maioneză de post fără pic de ulei – din avocado și zeamă de năut
Maioneză de post fără ulei – rețetă dietetică
Maioneză clasică fără ulei? Da! Are cu aproape 1000 kilocalorii mai puțin

Maioneza din avocado si iaurt

Maioneză din avocado, fără ou și ulei - rețetă

Course Appetizer, Side Dish
Calories 300 kcal

Ingredients
  

  • 1 avocado mare
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 1-2 linguri de suc de lămâie
  • 4-6 linguri de apă
  • sare și piper, gupă gust

Instructions
 

  • Tăiți avocado în două și scoateți sâmburele.
  • Scoateți pulpa din coajă și puneți-o în paharul blenderului vertical.
  • Adăugați iaurtul, sucul proaspăt stors de lămâie, sare, piper.
  • Pasați ingredientele, adăugând câte puțină apă, până rezultă o compoziție fină, cremoasă. Ajustați cantitatea de apă în funcție de cât de groasă vreți să fie maioneza.
  • Transferați maioneza obținută într-un borcănel din sticlă, cu capac, sau într-un bol, acoperit cu folie alimentară.
  • Păstrați-o în frigider și consumați-o în termen de 3 zile.

Notes

Dacă preferați o maioneză mai lichidă, puneți mai multă apă. Aceasta va putea fi folosită pe post de sos.
Dacă puneți puțină brânză, veți obține o pastă tartinabilă delicioasă! 
În cazul în care aveți intoleranță la lactoză, puteți folosi un iaurt vegan (de cocos, soia). În acest caz este indicat să puneți și câteva linguri de ulei.
Se poate adăuga diverse plante aromatice (busuioc, oregano, mentă, pătrunjel), pentru a obține diferite gusturi.
Sursă rețetă: Shoothecook, Mayonesa de aguacate: https://www.instagram.com/p/C3lMqnkI2NH/?e=6e9a823a-816c-4232-8234-ec8e215d99ee&g=5
 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.