Plăcințele cu semințe de mac – rețetă veche de post, fără zahăr

Aceste plăcințele cu semințe de mac sunt făcute după o rețetă veche, de prin secolul al 13-lea. Ingredientele sunt simple și ușor de procurat. Aveți toate motivele să testați rețeta.

Poate fi un desert hrănitor și sățios pentru zilele de post și nu numai.

Placintele cu mac, fara zahar

Placintele cu mac, fara zahar: Carole Raddato

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete vechi, din secolele trecute pe care vi le recomand:

Plăcinta americană cu mere din secolul XVIII – cea mai simplă și ieftină rețetă
Clătite din cartofi – o rețetă economică din anul 1732
Pâinici din mălai – pâinea săracului în sec. XVIII

Placintele cu mac, fara zahar

Plăcințele cu semințe de mac - rețeta

Aceste plăcințele cu semințe de mac conțin de fapt mai multe tipuri de semințe și nuci. Este o rețetă cât se poate de sănătoasă, deoarece nu are ingrediente rafinate, precum făină albă sau zahăr alb.
Plăcințele sunt bogate în fibre și proteine vegetale de calitate. La capitolul nuci puteți folosi un singur tip sau un amestec (nuci, migdale, alune, arahide).
Categorie Dessert

Ingrediente
  

Pentru aluat

  • 200 g de făină integrală
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 100 ml de apă
  • 1 albuș (opțional, pentru uns)

Pentru umplutură

  • 60 g de semințe de susan
  • 30 g de semințe de mac
  • 250 g de nuci
  • 50 g de miere

Mod preparare rețetă
 

  • Faceți mai întâi aluatul. Cerneți făina de grâu într-un bol. Adăugați uleiul și apa. Amestecați la început cu o lingură, apoi cu mâna. Frământați bine până obțineți un aluat suplu.
  • Modelați aluatul într-o bilă și înveliți-l cu folie de plastic. Lăsați-l să stea așa o oră.
  • Măcinați miezul de nucă și amestecați-l într-un bol cu semințele de mac și semințele de susan. Adăugați mierea și omogenizați.
  • Întindeți aluatul într-o foaie subțire, cât de subțire se poate. Tăiați foaia cu un cuțit, în pătrate.
  • Puneți câte 1 linguriță de umplutură în centrul fiecărui pătrat de aluat. Umeziți marginile cu o pensulă înmuiată în apă, apoi lipiți-le bine, ca pe un pachețel.
  • Așezați plăcințelele în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Dacă folosiți ou, bateți albușul și ungeți pliculețele deasupra.
  • Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 20 de minute. Durata de coacere depinde însă de cuptorul fiecăruia. Sunt gata când s-au rumenit deasupra.
  • Plăcințelele pot fi servite atât calde, cât și reci. Sunt bune simple sau alături de o ceașcă de cafea, ceai, lapte sau iaurt.

Notă

Sursă rețetă: The Great Anciet Bake Off, Poppy seed biscuits (Laterculi): https://thegreatancientbakeoff.wordpress.com/recipes/
Placinte cu umplutura de mac

Placinte cu umplutura de mac: Carole Raddato

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.