Cum să faci negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine

În ultima perioadă, rețetele fără zahăr și făină au luat amploare. Pe internet se pot găsi o mulțime de prăjituri tradiționale reinterpretate. Cerealele rafinate și zahărul au fost înlocuite cu ingrediente sănătoase.

Un exemplu foarte grăitor în acest sens este această negresă din quinoa, care nu conține făină albă, zahăr sau ulei. Este o variantă mult mai sănătoasă comparativ cu negresa tradițională.

Negresa din quinoa - fara zahar, faina, ulei, oua

Imagine cu rol ilustrativ: Freepik.com / Tohamina / Nuraghies

Cea mai sănătoasă negresă?

De fapt, autorul acestei rețete o consideră cea mai sănătoasă versiune, datorită compoziției sale bogate în proteine.

Poate fi făcută și în variantă vegană sau de post, dacă folosiți lapte vegetal în locul laptelui de vacă.  

Cu siguranță aveți îndoieli din cauza gustului de quinoa. Acesta este cât se poate de bine mascat de aroma dulce a curmalelor, de esențele folosite, dar și de gustul de ciocolată a pudrei de cacao.

Negresă din quinoa – rețetă

Ingrediente

  • 150 g de quinoa + 450 ml de apă
  • 311 g de lapte neîndulcit
  • 158 g de curmale
  • 60 g de unt de arahide (nuci sau migdale)
  • 40 g de pudră de cacao
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de vanilie
  • ¼ linguriță de sare
  • opțional: 50 g de nuci, alune, fistic etc.

Mod de preparare

Ideal ar fi să folosiți quinoa roșie sau neagră, pentru un aspect închis, cât mai apropiat de negresa clasică.

Turnați boabele de quinoa într-o crăticioară. Adăugați apa și fierbeți până devine moale, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Quinoa fiartă și răcorită se pune în blender. Se adaugă restul ingredientelor și se procesează până când rezultă o compoziție fină, cremoasă.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați compoziția în ea. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, cu căldură sus și jos, pentru 35-40 de minute.

Negresa poate fi gata mai repede sau mai târziu, în funcție de cuptorului fiecăruia, dar și de dimensiunea tăvii folosite.

La fel ca în cazul altor produse coapte din semințe sau cereale fără glute, este obligatoriu să lăsați preparatul la răcit complet.

Tăiați negresa doar după ce s-a răcit de tot. Cel mai bine este ca după ce s-a răcorit să o dați în frigider și să o lăsați peste noapte.

Dacă o veți tăia caldă se va încruzi și va avea un interior umed, care dă senzația că nu este coaptă suficient de bine.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină:

Negresă cu brânză – fără zahăr, făină, ouă, ulei
1 ou, 1 măr și cacao – negresă fără zahăr, lactoză, făină sau ulei
Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)
Negresă fără gluten și fără zahăr – cu banane și iaurt

Sursă rețetă: Giansnutrition: https://www.instagram.com/p/C3MwybEK6_y/?e=dc6cf19d-baa3-4b23-bc1d-bea404a1547d&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.