Prăjitură pufoasă din mere și iaurt – fără zahăr și făină de grâu

Ai 2 mere și 1 ou? Fă această prăjitură pufoasă fără făină și fără zahăr. Este un desert simplu, rapid și sănătos.

Poate fi integrat în dieta persoanelor cu intoleranță la gluten. Dacă se folosește un iaurt vegetal (soia, cocos), vor putea mânca această prăjitură și cei care au intoleranță la lactoză.

Prajitura pufoasa din mere si iaurt - fara zahar si faina

Imagine sugestivă: Prajitura pufoasa din mere si iaurt – fara zahar si faina: Freepik.com

Compoziția se prepară foarte ușor. Trebuie doar să amesteci ingredientele și gata. Nu trebuie să aprinzi cuptorul – se coace la microunde în câteva minute.

Prăjitură de mere și iaurt – rețetă

Ingrediente

  • 120 g de mere
  • 50 g de iaurt natural
  • 1 ou
  • 60 g de fulgi de ovăz măcinați
  • 3 g de praf de copt
  • 2 g de pudră de scorțișoară
  • 1 linguriță de stevia

Mod de preparare

Spălați, curățați și tăiați merele cubulețe mici. Puneți-le într-un vas și dați-le în cuptorul cu microunde pentru 3 minute, cât să se înmoaie. Pasați-le apoi cu un blender vertical și transformați-le într-un piure fin.

Adăugați oul, iaurtul și amestecați bine cu un tel. Incorporați apoi făina de ovăz, praful de copt, scorțișoara și stevia.

Omogenizați compoziția și turnați-o într-o formă mică, unsă cu puțin unt sau ulei. Sau puteți folosi hârtie de copt.

Dați prăjitura în cuptorul cu microunde pentru 3 minute, la 750W. După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o să se răcorească, apoi se scoate din formă.

Se taie după ce s-a răcit complet. Fiind o prăjitură cu iaurt, are o textură moale și fragedă. Chiar dacă nu conține gluten, blatul este bine legat, datorită oului.

Note și sugestii

Forma în care autoarea a preparat această prăjiturică are 14 x 9 cm. Este un vas dreptunghiulară din sticlă.

Voi puteți coace prăjitura într-o formă rotundă sau pătrată, în funcție de tava pe care o aveți la dispoziție.

Dacă nu aveți cuptor cu microunde în casă, sau nu vă încântă ideea de a folosi acest tip de coacere, puteți folosi cuptorul obișnuit.

Coaceți prăjitura în cuptor la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă este făcută bine în mijloc.

Cuptoarele cu microunde diferă în ceea ce privește temperatura. Unii au trebuit să lase prăjitura 6 minute în loc de 3.

Autoarea rețetei a decorat prăjitura cu felii de măr. A tăiat o jumătate de măr în felii subțiri și le-a așezat deasupra blatului, apoi a dat-o în cuptor.

După ce a scos prăjitura din cuptor, a uns-o deasupra cu o pensulă înmuiată în gem (de caise) fără zahăr.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri fără zahăr și făină:

Prăjitură din ovăz și mere – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură din fulgi de ovăz și mere – fără zahăr, fără făină sau ulei (de post)
Prăjitură pufoasă cu mere și ovăz, fără zahăr și făină
Prăjitură de post cu mere, nucă și cacao

Sursă rețetă: Petit Fit, Bizcocho esponjoso de manzana y canela en 3 minutos: https://www.instagram.com/p/C1rYI9FN86P/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.