Rețetă de Tiramisu pentru cei cu intoleranță la gluten, lactoză
Această rețetă de Tiramisu fără gluten, lactoză, ouă și zahăr este potrivită pentru cei care au diferite intoleranțe alimentare.
Desertul obținut este complet diferit de rețeta tradițională care se face cu pișcoturi și mascarpone.

Reteta de Tiramisu pentru cei cu intoleranta la gluten, lactoza sau oua: KamranAydinov
În realitate, este o bundică cremoasă de chia, pe care o puteți consuma în locul altor deserturi hipercalorice. Este hrănitoare, sățioasă și benefică sănătății.
Tiramisu fără gluten, lactoză și zahăr – rețetă
Ingrediente pentru stratul 1:
- 1 lingură de miere (sau alt îndulcitor non-caloric, precum eritritol)
- 1 lingură de pudră de cacao
- 2 linguri de semințe de chia (vi le recomand pe acestea la ofertă)
- 80 ml de lapte de migdale (sau alt lapte vegetal)
- 1 linguriță de espresso
Ingrediente pentru stratul 2:
- 1 lingură de miere
- 2 linguri de semințe de chia
- 80 ml de lapte de migdale
- 1/3 cană de iaurt de cocos
- 1 linguriță de espresso
- ¼ linguriță de extract de vanilie
Ingrediente pentru stratul 3:
- 1 lingură de miere (sau alt îndulcitor)
- 2 linguri de semințe de chia
- 80 ml de lapte de migdale
- 1/3 cană de iaurt de cocos
- ¼ linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare
Pentru primul strat, amestecați îndulcitorul cu pudra de cacao într-un bol. Autoarea rețetei a folosit nectar de agave. Adăugați espresso și laptele vegetal. Incorporați-le bine, apoi adăugați semințele de chia.
Cumpără semințe de chia la ofertă
Amestecați și transferați compoziția într-un bol sau pahar. Vasul trebuie umplut pe un sfert cu acest strat. Dați-l în frigider.
Pentru stratul doi, puneți iaurtul în același bol în care ați pregătit primul strat. Adăugați laptele, espresso și mierea.
Amestecați bine ingredientele și adăugați celelalte 2 linguri de semințe de chia. Omogenizați compoziția.
Scoateți vasul din frigider și adăugați peste primul strat un strat din a doua compoziție cu iaurt. Dați din nou budinca la frigider ca să se întărească și al doilea strat.
Pregătiți acum ultimul strat. Puneți toate ingredientele într-un bol, amestecați-le și turnați compoziția peste celelalte două straturi din pahar/bol.
Presărați deasupra pudră de cacao trecută prin sită și eventuală puțină ciocolată neagră rasă. Dați vasul în frigider și lăsați-l să stea câteva ore la rece.
Semințele de chia se vor umfla, vor absorbi tot lichidul și se vor transforma într-o budincă.
De asemenea, aromele se vor întrepătrunde și desertul va avea un gust mai bogat și intens. Se servește cu lingurița direct din bol/pahar.
Puteți pregăti acest Tiramisu în boluri/pahare mai mici, pentru porții individuale, cât consumați o dată.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de Tiramisu fără gluten:
Tiramisu dietetic – fără ouă, făină sau zahăr
Tiramisu raw-vegan – fără pișcoturi, zahăr și ouă
Tiramisu bogat în fier – desert sănătos din cartea doctorului Pavel Chirilă „Nu Hrăni Cancerul!”
Tiramisu din ovăz – dietetic și vegan (fără zahăr)
„Tiramisu” fără zahăr, în varianta de post
Sursă rețetă: Sănătate Acum, Budincă vegană Tiramisu: https://www.youtube.com/watch?v=LW8hh5lM22w&ab_channel=SanatateAcum