Pâinici pufoase fără făină de cereale și ulei, slabe în carbohidrați

Căutați o rețetă de pâine fără gluten sau o pâine potrivită pentru dieta keto? Încercați-o pe aceasta cu făină de cocos și psyllium.

Rețeta este foarte reușită. Aparține Nicoletei Lupu, care are un canal inedit pe Youtube cu rețete fără gluten testate. Foarte multe persoane au încercat rețetele și s-au arătat extrem de mulțumite de rezultat. 

Painici pufoase fara faina de cereale si ulei - slabe in carbohidrati

Painici pufoase fara faina de cereale si ulei – slabe in carbohidrati

Pâinici pufoase fără făină și ulei – rețetă

Ingrediente

  • 100 g de făină de cocos
  • 20 g de semințe de chia
  • 20 g de tărâțe de psyllium
  • 300 g de apă
  • 25 g de suc de lămâie sau oțet de mere
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Mai întâi va trebui să pregătiți gelul din tărâțele de psyllium. Acesta vor ajuta pâinea să iasă moale și pufoasă, chiar dacă nu conține gluten.

Turnați apa într-un bol încăpător. Adăugați sucul de lămâie și sarea. Amestecați bine.

Măcinați fin tărâțele de psyllium la râșnița electrică de cafea. Puneți pulberea obținută în bol și amestecați repede cu un tel, până se dizolvă complet.

Trebuie să lăsați amestecul de psyllium și apă să se închege. Durează 5-10 minute. Trebuie să arate ca gelatina.

Între timp, combinați într-un bol separat făina de cocos, semințele de chia și bicarbonatul de sodiu.

Când gelul s-a închegat, adăugați peste el amestecul de făină și amestecați repede și energic. Gelul de psyllium trebuie incorporat foarte bine. Amestecați compoziția cu mâna, pentru a obține o cocă omogenă.

Puneți o hârtie de copt în tava cuptorului. Împărțiți aluatul în patru bucăți egale. Umeziți palmele cu apă sau cu ulei și modelați fiecare bucată într-o formă rotundă, ca o chiflă.

Încercați să le faceți cât mai uniforme, fără fisuri sau crăpături. Acestea se netezesc ușor dacă puneți apă și întindeți cu degetele.

Painici fara gluten reteta

Painici fara gluten reteta

Așezați pâinicile pe tavă, păstrând o mică distanță între ele. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 100 de grade Celsius pentru 50 de minute. Merge și la cuptorul electric și la cel pe gaz.

Paine fara gluten

Paine fara gluten

Pentru a verifica dacă pâinicile s-au copt bine în interior trebuie să bateți în coajă. Dacă sună a gol, înseamnă că sunt gata.

Se scot din tavă și se lasă la răcit, apoi se învelesc cu un prosop și se dau la frigider. Se taie după minim 8 ore. Cel mai bine este să așteptați până a doua zi. Dacă le tăiați cu cuțitul când sunt calde se vor încruzi din cauza metalului.

Painici fara gluten

Painici fara gluten

Aceste pâinici fără gluten sunt foarte gustoase. Au o aromă dulce datorită făinii de cocos. Sunt neașteptat de bune la gust și foarte reușite ca textură.

Având în vedere că nu conțin niciun fel de făină de cereale, sunt foarte bune legate și pufoase. Cu siguranță vor fi pe placul vostru.

Painici din faina de cocos si psyllium

Painici din faina de cocos si psyllium

O pâinică făcută după această rețetă are în jur de 3 g de carbohidrați neți și 120-130 de kilocalorii.

Beneficii

Acest tip de pâine este potrivit pentru dieta ketogenică (keto), pentru celiaci, pentru cei cu intoleranță la gluten, pentru diabetici și cei care vor să reducă aportul de carbohidrați. Pot fi incluse și în curele de slăbire.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără gluten:

Pâine din linte verde, fără gluten – surprinzător de pufoasă!
Pâine fără gluten, din năut crud – pufoasă, fragedă
Pâine fără gluten, din hrișcă și nuci – recomandată în diabet și hipertensiune

Sursă rețetă: Nicoleta Lupu, Chifle din făină de cocos și chia, pâine keto fără gluten, 100 de Ani: https://www.youtube.com/watch?v=qhNjiyJLnxY&ab_channel=100deAni%F0%9F%A4%8DHr%C4%83nitorF%C4%83r%C4%83Alergeni

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.