Prăjitură din iaurt, banane și cacao – doar 3 ingrediente

Dacă vreți un desert simplu, rapid și sănătos în același timp, încercați această prăjitură din iaurt, banane și cacao.

Așa cum am scris și în titul, se face doar din 3 ingrediente.

Prajitura din iaurt, banane si cacao – doar 3 ingrediente

Prajitura din iaurt, banane si cacao – doar 3 ingrediente: Freepik.com

Nu conține niciun gram de făină sau amidon. De asemenea, este complet lipsită de zahăr rafinat. Dulceața este dată de banane. Un alt avantaj este că se face fără ulei.

Toate aceste calități o fac potrivită pentru dieta celor care au intoleranță la gluten, boli autoimune sau inflamatorii, țin cură de slăbire sau au renunțat la zahăr și făină.

Este un desert minunat pentru copii. În cazul lor, vă sfătuim să înlocuiți cacaua cu carob. Cei care au intoleranță la lactoză pot înlocui iaurtul cu ouă.

Se prepară și se coace totodată foarte repede, neavând ingrediente sofisticate. Nu vă rămâne decât să o încercați!

Prăjitură din iaurt, banane și cacao – rețetă

Ingrediente

  • 150 g de iaurt grecesc
  • 2 banane
  • 4 linguri de pudă de cacao sau roșcove

Mod de preparare

Decojiți bananele și rupeți-le bucăți. Puneți-le într-un mini-tocător sau robot și mixați-le până se transformă într-un piure fin.

Transferați piureul într-un bol. Adăugați iaurtul și omogenizați. La final se pune pudra de cacao trecută prin sită și se amestecă totul foarte bine. Puneți și un praf de sare, pentru a intensifica gustul de ciocolată.

Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă/formă mică – pătrată sau rotundă.

Puteți opta pentru un vas de sticlă gen yena sau pentru un bol de ceramică gen Ramekin. Dacă nu aveți niciunul din aceste vase, folosiți un inel culinar mic. Bateți tava/forma de masă pentru a elimina golurile de aer.

Dați prăjitura la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Este gata când a devenit fermă deasupra și lucioasă.

Se lasă să se răcească complet, apoi se taie. O puteți porționa în pătrate, batoane sau romburi.

Este o prăjitură delicioasă, cu gust intens de ciocolată. Are o textură moale și se topește în gură.

Note și sugestii

Este important ca bananele pe care le folosiți să fie coapte bine. În caz contrar nu vor da dulceața așteptată.

Puteți gusta compoziția și dacă nu este suficient de dulce, adăugați puțină stevia, curmale sau stafide.

Iaurtul trebuie să fie neapărat cremos iar nu cu zer. De aceea este indicat să folosiți iaurt grecesc.

Există și posibilitatea să faceți această prăjitură în versiune vegană sau de post. În acest caz se înlocuiește iaurtul obișnuit cu iaurt de cocos (sau alt iaurt vegetal).

Pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove (carob). Aceasta este mai dulce și nu conține cofeină. Este în mod deosebit potrivită pentru copii. Are mai multe minerale și numeroase beneficii.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură fără făină și zahăr:

Prăjitură fragedă cu brânză și iaurt, fără făină
Prăjitură cu ovăz și iaurt – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură cu ovăz și iaurt, fără zahăr și făină – desert sau mic-dejun sățios și energizant
Prăjitură keto din iaurt și cocos – fără zahăr și făină

Sursă rețetă: Une Jeur Une Recette, Tort cu 3 ingrediente: fără ouă, fără făină, fără zahăr, fără amidon: https://www.youtube.com/watch?v=P_MkAQdfAjU&ab_channel=UnjourUnerecette

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.