Tartă cu pere fără zahăr și gluten – incredibil de fragedă și pufoasă

Abundența de fructe disponibilă în sezonul de toamnă ne îmbie la prepararea de gemuri, sucuri, siropuri, compoturi și alte delicatese pentru iarnă.

Tartele cu mere, pere sau gutui și prăjiturile cu prune sunt preparate în multe case în această perioadă a anului.

Tarta cu pere fara zahar si gluten - incredibil de frageda si pufoasa

Imagine cu titlu sugestiv: Tarta cu pere fara zahar si gluten – incredibil de frageda si pufoasa: Freepik.com

În acest articol vă propunem o rețetă de tartă cu pere fără zahăr și gluten. Ce poate fi mai atractiv decât un desert cu mai puține calorii decât prăjiturile tradiționale!

Neavând făină de grâu, poate fi consumată fără probleme și de persoanele care au intoleranță la gluten.

Este de asemenea un desert potrivit și pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Tartă cu pere fără zahăr și gluten – rețetă

Ingrediente

  • 4 pere coapte bine
  • 2 ouă
  • 75 g de făină de hrișcă
  • 75 g de făină de migdale
  • 60 g de eritritol sau alt îndulcitor
  • 60 g de ulei
  • 1 pliculeț de praf de copt (10 g)
  • coaja de la 1 lămâie bio

Mod de preparare

Începeți cu perele. Decojiți două pere, îndepărtați cotoarele și tăiați-le bucăți. Puneți-le în vasul robotului cu lama S.

Adăugați ouăle și îndulcitorul. Mixați până când perele se macină complet și rezultă o compoziție lichidă, omogenă. Adăugați uleiul și coaja rasă de lămâie și mixați din nou, pentru omogenizare.

Adăugați apoi cele două tipuri de făină și praful de copt. puneți capacul și porniți din nou robotul. Trebuie să obțineți o compoziție fină, cremoasă.

Turnați-o într-o tavă rotundă de 18-20 cm., tapetată cu hârtie de copt. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar.

Tăiați celelalte două pere. Îndepărtați cotoarele și tăiați-le felii groase de un centimetru. Așezați feliile de pere deasupra, într-un model circular sau floral. Presărați deasupra fulgi de migdale dacă doriți.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.

Prăjitura aceasta emană un parfum încântător de toamnă. Este aromată și neașteptat de fragedă și pufoasă, în ciuda faptului că nu conține gluten. Se poate servi pe deasupra cu puțină miere, dacă nu aveți probleme cu acest îndulcitor.

Autoarea acestei rețete recomandă prăjitura cu pere persoanelor cu grupa de sânge A și 0. Cei cu grupele sangvine B și AB trebuie să înlocuiască făina de hrișcă cu făină de quinoa.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare:

Tartă de post cu fructe de pădure (fără zahăr, făină, ouă)
Tartă de pere cu blat din ovăz, fără zahăr
Tartă cu lămâie fără zahăr și gluten

Sursă rețetă: D&A Videoricette per I gruppi sanguigni: https://www.youtube.com/watch?v=ijMCWzwc3t4&ab_channel=D%26A-Videoricetteperigruppisanguigni

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.